Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
09 stycznia 2021UltraViolence pisze: Dziwne, z jednej strony zdaję sobie sprawę z tego, że kokaina jest jednym z najbardziej ryjących serce dragów i tego nie neguję, z drugiej natomiast przy dobrym materiale nigdy nie czułem napierdalającego serca (za wyjątkiem sytuacji, gdy przywaliłem lub wypiłem za dużo), co akurat przy innych stymulantach ma miejsce.
Żeby było jasne, jeszcze raz: koka katuje serce, ale dla mnie jest to nieodczuwalne.
06 lutego 2021Leksi pisze: Potwierdzam, po niczym mi tak serce nie nawalało jak po tym, dosłownie czułam że o życie walczę, jeden szczor więcej i mogło by być naprawdę źle.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
22 października 2021faltaderespeto pisze: @CyprianxD Nie myślimy, a jest na ten temat wiele prac naukowych. Nie chce mi się teraz robic researchu, ale ostatnio nawet coś czytałem na ten temat. Generalnie ludzie mają bardzo naiwne myślenie, że skoro koka ma krótki okres półtrwania a efekty wydają się być dość subtelne to serce nie dostaje takiego wycisku.
16 marca 2022pipensor pisze: Czy można na sen (po koko i alko) użyć hydroxyzyny z braku innych możliwości?
Badania naukowe nie kryją złudzeń. koks najbardziej rozpierdala serce.
Zastanawiam się czy to wyczerpanie organizmu lub jakieś sercowe problemy.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.