Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
[CUT] - nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad twoim; cytat usunięto - tur3k

Podbijam, u mnie to samo. Wyczytalem ze dodanie mielonego pieprzu pomaga, ale nie mam pojecia w jakich dawkach
  • 14 / 1 / 0
Mam to samo. Trzeba brać drugą dawkę. Dzisiaj rozbiłem 5mg na 2x2.5mg kop był cały czas. Podjęzykowo. Z tym, że ja biorę dopiero 5 dni. Na pusty żołądek najlepiej kopie. Pisali, że trzeba zjeść i wtedy kopie, mi za to jak zjem to zaczyna schodzić. Generalnie wczoraj nie jadłem przez 10 godzin od rana i kopało cały czas.
  • 232 / 21 / 0
o czym wy piszecie? jesli bierzesz raz dziennie 5mg to bardzo mozliwe ze maob nie jest zablokowane do konca, wiec PEA nie zadzaiala w niskich dawkach.
Jesli chcesz miec pewnosc ze zablokowales maob musisz jesc sele min 10mg/dzien i to co zauwazylem na sobie przez conajmniej kilka dni
  • 14 / 1 / 0
Ja mam inne odczucia pomiędzy 5mg a 2.5mg nie czuję różnicy, więc zamiast 2x5 daje 2x2.5 działa tak samo. Po 7-8 godzinach od dawki już prawie nie czuć pea. Jeżeli zwiększe dawkę pea po tych 8 godzinach od sele to jest bardzo nieprzyjemnie, dopiero wrzutka sele przywraca właściwy stan.
  • 129 / 199 / 0
chcę rozszyfrować jak to w sumie działa, na razie widzę to tak :

Selegilina w małych (do ok. 10 mg/dobę) dawkach jest selektywnym inhibitorem MAO-B( to w organizmie głównie), w dużych (powyżej 10 mg/dobę) hamuje również MAO-A( czyli to w mózgu). W praktyce to już nie takie proste i będą osoby którym wystarczy 5mg i poczują to na czym im zależy a inni będą potrzebować 15-20mg...
W wyniku hamowania MAO w układzie nerwowym wzrasta poziom serotoniny, noradrenaliny, dopaminy, tryptaminy, histaminy( to nie fajnie), melatoniny, itd).
Problematyczna jest sama biodostępność selegiliny i fakt że metabolizowana jest do l-amfetaminy i l-metamfetaminy co wydaje się zajebiste ale w praktyce nie jest, bo nie dość że to formy nie euforyczne to nie robią tego co mają, a umożliwiają większą gamę dziwnych interakcji.
Inhibicja monoaminooksydaz blokuje rozkład fenyloetyloaminy (PEA) a PEA daje zwiększony wyrzut dopaminy i serotoniny i wszytko się nakręca...
W efekcie przy dobranych dawkach masz coś ala feta lub coś pomiędzy efektami działania małych dawek metamfetaminy i przyzwoitych MDMA, przy większych już psychodela często wchodzi... choć tu małe zastrzeżenie - bez dodatkowych kombinacji takie dawki wyjebują ciśnienie w kosmos...
Do tego patent aby PEA szło z igły niweluje efekt pierwszego przejścia( mimo inhibicji układ pokarmowy swoje robi) ,
a jako że zachodzące reakcje wyzwalają także endorfiny i dynorfiny - naturalne silne opio no to jest fajnie... ale sobie wmawiam że wpływ na receptory opioidowe jest minimalny :-p mimo że często pojawia się intensywna pluszowatość jednoznacznie kojarząca mi się właśnie z wpływem na receptory opioidowe...

Jak ktoś dostrzega nieścisłości, wyszperał odmienne dane, ma inne wnioski niech pisze, ja się kłócić że mam racje nie planuję, bo i po co, wole weryfikować swoje poglądy w oparciu o nowe dane :P
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 63 / 7 / 0
Mam pytanko.....a w zasadzie kilka:
1.Czy palił ktoś, albo raczej waporyzował PEA w formie kryształów (Hcl z tego co wiem nie można bo jest szkodliwe dla płuc i oskszeli)?
2.Czy wgl działała taka droga administracji i czy klepała bez MAO tak jak w wypadku IV lub im? Jeśli tak to w jakich ilościach?
3.Czy da sie w jakiś w miarę prosty,domowy sposób przerobić PEA hcl do kryształu?
4.Czy kryształ to inaczej freebase? Bo zawsze mam z tym problem a net tłumaczy tylko czym jest woln zasada, ale w takim razie jak w prawidłowym chemicznym nazewnicstwie mówi się na jakąś substancje w formie kryształu?
5. Czy podgrzewanie mety albo cracka,czy nawet hery na sreberku to też vapo? Z tym też od zawsze miałem proble i nie wiem nigdy czy do vapo koniecznie trzeba mieć te drogie sprzęty czy zwykła żarówka i zapalniczka wystarczy?

Lekki offtop te 2 ostatnie pyt. ale jednak dalej są to pyt. rzucane w imię PEA ;)
  • 14 / 1 / 0
Po ponad 3 tygodniach brania:
- dawki poniżej 200mg pea nie czuje wcale
- 200mg schodzi po 2 godzinach, potem zaczyna się zamulenie i bierze senność
- 300mg wywala z butów
- raz miałem wjazd na serce, aż się przestraszyłem, ale szybko przeszło
- Skutki uboczne:
- czasami rozwolnienie
- tętno potrafi podskoczyć na wejściu
- ciężko mi się je, juz jest trochę lepiej, ale na początku ciężko mi było 2 posiłki
zjeść - mięso+ziemniaki/ryż , a jestem na diecie masowej i 5 posiłków wcześniej
szło gładko
- schudłem 5kg 110-105kg, woda uciekła z mięśni
- bije tez 600mg testosteronu ew.
- ćisnienie bez zmian 140/80 mam całe życie

Niestety, żeby cały czas czuć pea muszę brac 200 mg raz na 2 godziny. Sele biorę 4x2.5mg. W sumie dietę mam zdrową, leci potas, magnez, nac itd. Kawy nie pije. Na pea jestem w stanie pracować umysłowo przez 20 godzin, gdzie normalnie mam problem, żeby 3-4 godziny efektywnie pracować. 2 dni nie brałem pea, to z rana było kiepsko przez 3 godziny byłem zamulony, kawa mi przez te 2 dni pomogła, ale ja nie biorę kofeiny, to musiała kopnąć.
  • 2278 / 276 / 3
Waporyzowanie PEA nie wchodzi w grę, bo substancja ta rozkłada się w wyższych temperaturach. Kryształ a PEA*HCl to to samo. Pea, które dostajesz ze sklepów, to po prostu "rozdrobniony" kryształ. Freebase (wolna zasada) to PEA, które nie jest związane jonowo z jakimkolwiek kwasem (czyli w tym wypadku z kwasem solnym). Są sposoby na przerabianie soli do wolnych zasad - dosyć uniwersalne notabene. Pytanie tylko - po co mieć coś, co jest niestabilne, a w dodatku śmierdzi zepsutymi rybami?
Co do ostatniego pytania - tak, to też jest waporyzacja.

Co do mnie - u mnie PEA działa w małych dawkach przy odpowiedniej suplementacji (wapń, magnez, witamina C (jako antyoksydant) plus parę innych, o których teraz zapomniałem). Ba, mało tego. Działa tak samo następnego dnia - nawet, jeżeli nie przyjąłem tego dnia sele (standardowo 5 mg pod język). Niestety, muszę zrezygnować z tej używki, bo histamina mnie wręcz zjada. Powoduje szereg skutków ubocznych. Summa summarum lepiej nie brać niż brać.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 847 / 283 / 0
Sitek dojeb soli jak Johny polecał.
  • 14 / 1 / 0
Hash_Oil coś pomogło mogę zejść do 160mg co 2 godziny. Teraz mam potrzebę programować minimum te 20 godzin bez przerwy, potem śpię 10-12 godzin. Druga sprawa istnieją jakieś przeciwwskazania do brania tego miksu będąc na testosteronie?
Oczywiście oprócz ciśnienia. duckduckgo nic nie mówi na ten temat.
Co do siłowni, to miks na pewno podnosi dynamikę/szybkość, a to też musi przekładać się na siłę. Poprawia też kontrolę nad ciałem, głupiego rwania nigdy nie umiałem zrobić, teraz jakbym to robił od dziecka.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.