Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono z wątku ogólnego~Duce
12 sierpnia 2017Zduty pisze: A to nie jest tak, że gdy dopadają mdłości to na ogół już po wchłonięciu większości dexa?
12 sierpnia 2017Dextem pisze:Myślę, że w większości przypadków tak. Jak zaczynałem swoją przygodę z DXM to wymiotowanie nie osłabiało mi fazy nic a nic. Za to pomagało uspokoić żołądek. Bo jak zbytnio powstrzymywałem to mnie przez całego tripa mdliło.12 sierpnia 2017Zduty pisze: A to nie jest tak, że gdy dopadają mdłości to na ogół już po wchłonięciu większości dexa?
Mi osobiście po rzyganiu zawsze faza się zmniejszała co najmniej o połowę, a rzadko kiedy nawet całą fazę rzyganie neutralizowało.
mysle ze jesli rzygacie do godziny od przyjecia, to na pewno cos stracicie. zas jesli mina np 2h to juz bardzo niewiele albo nic.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Kiedyś też wymiotowalem, ale od kiedy dużo pije do tabletek to nic mi nie jest. Chyba stężenie dexa w żołądku jest mniejsze i łatwiej przechodzi przez żołądek
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.