Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Co robiłeś z DXM?/
Zarzucałem tylko rekreacyjnie.
222
69%
Brałem rekreacyjnie i w celach leczniczych.
83
26%
Stosowałem tylko w celach leczniczych.
15
5%

Liczba głosów: 320

ODPOWIEDZ
  • 2466 / 16 / 0
Gdzieś czytałem że deks w dawkach pozamedycznych traci swoje właściwości lecznicze ale przypuszczam że to było napisane tylko dla ściemy by nie ćpać.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 428 / 4 / 0
Ja gdy już mam paczuszkę zakupioną na dany dzień, a dorwie mnie kaszel, to zwykle biorę sobie jedną tableteczkę, i z kaszlem mam spokój :) Tak samo chciałem zrobić przed jaraniem, ale nie wyszło i zamiast 1 wziąłem 15 %-D

Kiedyś też koleżance coś na kaszel miałem kupić, więc oczywiście kupiłem jej Acodin (jakoś tak z przyzwyczajenia), stwierdziła, że naprawdę dobry lek, po 1 tabletce 0 kaszlu przez kilka godzin.
pamparampam
  • 207 / 2 / 0
Nigdy nie brałem w dawkach terapeutycznych. Choć zdarzyło mi się zarzucić go dlatego, że byłem przeziębiony i bolało mnie gardło. Parę dni byłem przeziębiony i źle się czułem. Pomyślałem a co tam wyleczę się acodinkami. xD 2 Paczki - Konkretny trip. Na drugi dzień 0 objawów przeziębienia jak ręką odjął. xD
Jestem Dzieckiem Bożym objętym specjalną troską. :)
  • 586 / 8 / 0
DXM nie leczy przeziębienia w żaden sposób, to zwykły przypadek. przeziębienie przechodzi samo, zwłaszcza jak się wygrzejesz w wyrze, co jest bardziej prawdopodobne na tripie. z kolei działanie antykaszlowe jest czysto objawowe i działa tylko przez kilka godzin, przy czym przy dawkach pozamedycznych może nastąpić nasilenie kaszlu.
szatan
  • 499 / 2 / 0
to tym da sie leczyć? %-D
  • 126 / 1 / 0
DXM podbija temperaturę ciała i to znacznie. Czasem nawet do 39 stopni. Oczywiście w dawkach odpowiednio zwiększonych :) Jak ktoś jest lekko przeziębiony, to na bank wirus, który nie spowodował naturalnej gorączki szybko zginie w takiej dexowej.
  • 141 / 33 / 0
Skutecznie zmniejsza natężenie bólu neuropatycznego.
  • 2466 / 16 / 0
@up: jak wszystkie dysocjanty
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 238 / / 0
Ile razy Acodin mnie ratował, gdy niedoleczony ból gardła przepalałam fajkami, a potem mówić nie mogłam, bo cały czas mnie zbierało na kaszel. Gdybym tylko miała najmniejsze problemy z suchym kaszlem to leciałabym od razu do apteki po ten specyfik.

Jakby na to nie patrzeć - bardzo, przydatny i skuteczny lek. Najlepiej, aby zawsze był pod ręką %-D
życie jak las vegas parano
  • 227 / 8 / 0
Kilka razy juz probowalem wyleczyc kaszel/bol gardla 30 tabletkami Acodinu i bez skutki, wiec moze jest cos z tym ze traci wartosci w dawkach pozamedycznych
Post ten napisał 30 centymetrowy pejs niejakiego Icke Haizenbauma - syjonisty pochodzącego z Tel Awiwu, obecnie zamieszkałego w Chicago. A jak powszechnie wiadomo - żydzi kłamią, tak więc wszystko co jest napisane nad tym podpisem to czysta fikcja
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.