ODPOWIEDZ
  • 144 / 10 / 0
Co do SSRI potwierdzam przy paroksetynie MDMA prawie że nie działa po za leciutką stymulacja i chwilową poprawą nastroju, przyjemnymi lekkimi zawrotami glowy. Szkoda kasy.
  • 2 / / 0
Siemka, jak to w końcu dokładnie wygląda? Ja pare miesiecy temu odstawiłem SSRI, po okolo 2 mies wzialem emke i zadzialalo tak jak powinno. Moja narzeczona bierze ssri nadal (asentra), sprobowalismy jakis czas temu i normlanie na nia zadziałalo, nie miala nawet zjadu ani nic. Za drugim razem jak wzielismy to kompletnie na nia nie zadzialalo. Tez fakt ze towiec był inny a ja nie mam porownania bo bralem matiego. Zastanawiam sie czy jak tym razem sie nic nie stało i nawet zjazdu nie miala, to czy może to brać? A i ogolnie moze sie ktos orientuje, na ile powinno sie odstawić ssri zeby dobrze weszło?
  • 3557 / 579 / 1
Działac będą, sęk w tym że może się zagotować od serotoniny jeśli przyjmuje inhibitory wychwytu zwrotnego.
Da się robić takie rzeczy ale zdrowy rozsądek mówi żeby uważać tym bardziej że nie wiesz jakie dostajesz piksy.

Ja bym co najmniej 3 dni odstawił SSRI
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2 / / 0
nie wiem czy ma związek ale czytalem ze miedzy lotami na emce najlepiej zrobić 6 tygodni przerwy zeby poziom neuroprzekaźników sie ustabilizował. co do ssri i lotu na emce to miałem jeden. nie był to jakiś mega duży lot bo zjadłem 2 pixy bałem sie przesadzić i przegrzania czaszki. na szczęscie nic takiego miejsca nie miało. nawet zjazdu nie miałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.