Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
02 października 2019Kochanek Heleny pisze: Ale i tak za pierwszym razem zareaguje inaczej niż Ty za 100. i właśnie wzięcie tej samej dawki spowoduje, że de facto kolega będzie na znacznie wyższej, odczuwalnej. A tripy w towarzystwie i tak zawsze dążą do maksymalnej synergii, więc koniec końców i tak każdy skupi się na euforii śmiechu i zabawie.
Dlaczego ma być na "wyższej, odczuwalnej"? Nie wiemy jak zareaguje w porównaniu do nas. Może klepnąć słabiej, a może klepnąć mocniej. Dając komuś coś takiego i zostając tripsitterem powinniśmy pamiętać o odpowiedzialności jaka na nas pada. Jasne, zgadzam się - 100 to nie jest dużo. Ale nie jest też mało. Zależy dla kogo c'nie?
@CieplaPoduszka
Nie wiem ile maksymalnie wrzucałeś i jak cię to pacało i jak do tego podchodziłeś. Ja na początku tripowałem w ciemności przy ciszy/muzyce solo. Podchodziłem do tego eeee... bardzo duchowo. Nigdy się na tripie nie śmiałem, bo nie było z czego i potem jak zaczynałem tripować z innymi było w chooooy dziwnie i nie rozumiałem nichuuya o co się rozchodzi, bo ja po prostu byłem. I w sumie stąd może ten mój pokraczny "tip"
Także w sumie jedyny tip się dobrze bawcie
Bardzo przepraszam, jeśli już gdzieś są odpowiedzi na moje pytania. Dosyć dużo czytam i szukam, ale nie znalazłam.
Jak metabolizowane jest LSD?
Czy ma wpływ na ciśnienie/serce/wątrobę/trzustkę?
Coraz bardziej przekonuję się do microdosingu tej substancji jako zamiennik mj, (której działanie duchowe bardzo sobię chwalę, jednak ze względu na jej wpływ na insulinę oraz płuca (pale z tytoniem )oraz niewiadome pochodzenie, wolałabym coś mniej szkodliwego)
Z góry bardzo dziekuję za poświęcony czas i zyczę cudownego dnia <3
Jak codziennie to wydaje mi się słabym pomysłem przyjmować codziennie nawet mikro dawki LSD
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.