Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Receptory schowane - nie ma do czego się przyłączyć.
To tłumaczy również, czemu psychodeliki działają słabiej jeżeli bierzemy SSRI - po miesiącu stosowania antydepresantów, zwiększony poziom serotoniny w przestrzeni synaptycznej zmusza organizm do zmniejszenia ilości receptorów. Organizm dąży do homeostazy, jak czegoś jest za dużo, to trzeba w jakiś sposób przywrócić do baseline.
Nie tylko psychodeliki mają takie działanie, cała masa leków, chociażby b-blokery.
Wchodziło około 2h, potem jeszcze długo się rozkręcało i przestałem się interesować zegarkiem. W międzyczasie jeszcze paliliśmy zioło i w głowie zaczęło robić się ciekawie. Gonitwa myśli, bardzo rozbudzona wyobraźnia i euforia, dawno się tak nie uśmiałem. Wizualnie niewiele ale nie spodziewałem się też po takiej dawce czegoś specjalnego. Czasem coś zafalowało na peaku, kilka razy ściana zmieniała kolor i w sumie tyle ale i tak czułem się baśniowo. Po ok. 8h z pomocą marihuany dało się zasnąć ale byliśmy też zmęczeni dniem wczorajszym.
Jak na taką ilość, to ja czuje się zadowolony. Następnym razem cała 150 i będzie si.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Gdzie się podziewają podróżnicy, co nie boją sie przekraczać granic Arkham po zajebaniu 3 krotnie śmiertelnej dawki DXM zmieszanej z 50 mg 4 ho met, 90 mg 4 aco DMT ,i 70 mg 5 aco DMT gotowe do zapalenia w meth pipe??
"Dreamers man!"
06 września 2021DelicSajko pisze: To samo co inne -LSD. Jedyny powód pojawienia się tego to ban w Niemczech, lepiej kupić tańsze prodrugi.
Podziel się posiłkiem, chamie
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.