Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 59 / 75 / 0
@AzureDream zapewne chodzi Ci o wyrzut histaminy po przyjebaniu kompotu, spowodowany obecnością wielu alkaloidow. Nie był to produkt najwyższej klasy. Przy Brownie sporadycznie doświadczałem wyrzutu histaminy, natomiast przy majce czy kodzie już było to wręcz uciążliwe i silne, a właśnie te związki są w opium.
  • 917 / 235 / 0
Po kompocie czasami czuć było ciary, ale to resztki majki i kody w towarze tak działały. Przy dobrej herze to najwyżej można się podrapać po nosku czasami ( często moja kobieta po tym poznawała że jestem nagrzany), jeśli to od histaminy to jest tego naprawdę malutko i niezagraża większości użytkowników (pewnie są wyjatki). Po majce ten wyrzut czasami jest aż nieprzyjemny, nie wspominając już o kodzie gdzie bez antyhistaminy to można sobie krzywdę zrobić. Chociaż pamiętam że kiedyś po brownie tak mnie swędziało że aż dziure w noce sobie wydrapałem, ale było to masochistycznie przyjemne. Swędzenie po kompocie przypisywano też bezwodnikowi, ale czy to prawda nie wiem.
  • 59 / 75 / 0
To należałoby wyciągnąć użytkowników acetylowanej majki tu, wszak oni używają tuż przed podaniem różnych ilości bezwodnika, a zarazem mają prawie czystą heroinę. To pozwoliłby zweryfikować Twoje info.
  • 773 / 105 / 0
Skąd bierze sie ta roznica jesli chodzi o odczucia, pomiedzy drogami podania?
P.R mocno mnie rozlewa, wciagane lekko odkleja i dziala sedacyjnie, za to palone - gdy w koncu udalo mi sie tak wapowac aby ciagnac krople po lotnisku i nie palic jej - dziala jakby hmm... "pełnie", tak "kompletnie". Nie wiem czy ktos wie co mam na myśli lul
  • 553 / 117 / 0
'Metoda lotniskowa' do najłatwiejszy nie należy... Nawet jak udaje się nie spalić kropli, to dym może uciec bokiem. Może również rozczłonkować się na mniejsze i wtedy chuj wie którą tu gonić... Pozostaje również kwestia zmiany kierunku, gdy jest się na końcu. Także pierwsze próby mogą być dość irytujące, gdy okazuje się, że nie bardzo wiadomo czy w ogóle coś działa.
Męczyć się z tym wszystkim, żeby potem żałować tego kroku ...
  • 553 / 117 / 0
A co jeśli kropla nie zostawia śladu na folii?!
  • 152 / 7 / 0
Czy można brać heroine będąc na lamotryginie?
  • 68 / 16 / 0
Pół żartem, pół z ciekawości. Dało by się stworzyć śmieszne gumy zawierające heroinę lub silniejszy opioid powodujący uzależnienie lub wywołujący ciągutki do opio po zjedzeniu jego? Widziałem coś takiego w Family Guy'u. Brzmi to jak abstrakcja aczkolwiek nic mnie nie zdziwi.
W końcu chyyyba??? nie bez powodu gówno dilerzy dodają fentanyl do różnych używek. No chyba, że to ma inne zastosowanie.
  • 553 / 117 / 0
Czy podpowie ktoś odnośnie kropli? Temat, który nie zostawia śladu na folii przy pogdgrzewaniu nadaje się do śmieci czy to o niczym nie świadczy?
  • 155 / 45 / 0
09 maja 2023Chomik pisze:
Czy można brać heroine będąc na lamotryginie?
Dobrze, że nie pytasz czy można brać lamotryginę na heroinie.
Tak, można, nie wchodzą ze sobą w niebezpieczne reakcje, nie ma przeciwwskazań...
Nie ma, że za mocno.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.