Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
'mało zdrowe' to mało powiedziane, to są zachowania skrajnie niebezpieczne i nie nalezy ich powtarzać jeżeli w jakimkolwiek stopniu użytkonikowi zależy na życiu czy zdrowiu//picabia
Drugie pytanie jest podobne lecz dotyczy browna w formie kropli rozpuszczonej na lotnisku - jak taką zakonserwować dla potrzeb długotrwałego przechowywania?
Wiem, że z perspektywy kogoś wjebanego w ten kanał to absurdalne pytania - no po jaki wał przechowywać dłużej towar jak przecież w zasadzie nidyrydy bo zawsze leci na bierząco, ale moja perspektywa jest zgoła inna i czemu innemu służy.
A tak serio to nie wiem jaki czas 'przydatności' ma heroin base ale podejrzewam, że w jakiś sensownych warunkach tj. w suchym, ciemnym miejscu, to może poleżeć i w szmat czasu... Nie widzę powodów, żeby nie mógł roku, dwóch czy nawet więcej poleżeć i nie stracić swoich automagicznych właściwości. Rozpuszczona kropla na foli też może trochę poleżeć. Ja znalazłem kiedyś w swoim starym mieszkaniu lotnisko z przepaloną juz dobrze kroplą, po ponad roku i złapałem z niej jeszcze 2 czy 3 srogie buchy które lekko mnie porobiły. A takie niespodzianki znajdywane po kilku miesiącach miałem często i zawsze działały OK.
Jedynie hel przygotowany do podania iv, ugotowany z kwaskiem, zaciągnięty do pompki - taki długo leżeć nie może bo rozpada się do morfiny. I to jakoś w miarę szybko tj. kilka, kilkanaście godzin. Pewnie ciemna lodówka mogłaby ten proces spowolnić ale nie jestem tego pewien.
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.