Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Kredaguma pisze:Opiaty (nie opioidy!) to wręcz leczą jeśli chodzi o apatie społeczną czy depresję w sensu chęci do zycia. Tak jest przynajmniej u mnie, tj po wielo wielo wielo letnim ciągu- świat zawsze wydaje mi się lepszy i lepiej mi się żyje, mam wręcz ochotę do zycia.......
Jednak tak jak to Czarny napisał, to szczęście opiatowe trwa tylko na czas działania opiatu, najlepiej gdy jest to ciąg, a wystarczy że zabraknie ukochanego opiatu i już szczęście pryska, a wtedy zaczyna się męka, horror głodów fizycznych trwa do paru tygodni, a objawy psychiczne w postaci dziwnej depresji, to trwają ponad miesiąc. Czyli opiaty nie dają trwałych efektów antydepresyjnych, nie dają wiecznego szczęścia.
.
No i z opiatami związane są straszne represje, prześladowania ze strony aparatu państwa, groźne wyroki, więzienia, potępienie społeczne, czy nawet wyklęcie przez rodzinę i najbliższych. To już nie przypomina szczęścia, ale horror. Są różne aspekty nałogu opiatowego, jak społeczne, medyczne. Np zmuszanie ludzi do porzucenia bezpieczniejszych opiatów na rzecz super groźnego metadonu! W Dr Hausie jest to pokazane wręcz modelowo, bo gdy lekarze z otoczenia Hausa podejrzewali go o przejście na silniejszą heroinę, to reakcją ich było tylko to, że zaczeli Hausa pilnować (otaczać opieką), ale gdy w koncu dowiedzieli się, że to nie heroina, ale że Haus właśnie jest na programie metadonowym, to ci lekarze wpadli w panikę i zaczeli natarczywie odwodzić go od metadonu! Siła argumentów tych lekarzy przeciw metadonowi była wręcz porażająca. Tą płytę chce zawieźć na program metadonowy, aby personel sobie zobaczył, do czego przykłada ręki, gdy pilnuje aby pacjenci nie ćpali opiatów, tylko pier...ny metadon
Drżą Ci co boją się że mogę wylecieć z dnia na dzień z dawki 80-90-100mg bez żadnego zerowania. Wtedy owszem skręt będzie, przez jakieś 7-14 dni.
Polecam dalej oglądać doktora House`a i edukować się na hollywódzkich produkcjach. A jak to przejdzie to porozmawiać z ludźmi którzy prowadzą normalne życie, mają rodzinę, dzieci, pracują, studiują będąc na programie.
jeszcze się obrażą i będzie całkiem jak w Afryce gdzie jedyną terapią jest przykucie helupiarza łańcuchem do palmy
Kredaguma pisze:Jest bezsprzecznyn faktem, że ciąg heroinowy jest dużo bardziej bezpieczny niż ciąg metadonowy. Przede wszystkim, metadon silnie zaburza cykl dzien/ noc, przez co człowiek ma bezsenne noce, a w dzień śpi, czego konsekwencją jest to, że człowiek ma wiele zawalonych spraw. Metadon ma też specyficzne działanie spidujące, ale paradoksalnie, wielu ludzi narzeka na jednoczesne rozleniwienie, często przybiera to katastrofalną formę. Ale najbardziej namacalnym dowodem szkodliwości metadonu zażywanego przewlekłe, jest silny szkodliwy wpływ na wątrobę. Ma też negatywny wpływ na komórki nerwowe, ale tutaj nie znam szczegółów. Zaburza też rytm serca, czego dowodem jest założony wątek naszego kolegi z Angli, którego lekarz skierował z metadonu na terapię morfinową. Był też przypadek zatrzymania akcji serca osoby, która właśnie pobierała metadon przy okienku.
Takie parcie na te programy morfinowe jest bo tam można czuć się najebanym.
Proponuje porozmawiać z ludźmi którzy są na programach. I dopiero coś mówić a nie coś słyszałem, ktoś mi powiedział, gdzieś czytałem i tym podobne.
I jak dla mnie ciąg heroinowy a metadonowy to zupełnie inne rzeczy są wgl nie do porówania tak jak Grizzly napisał rano wstajesz pijesz swoją dawkę syropu i cały dzień z głowy aż do kolejnego ranka po czym normalnie czujesz się tak jakbyś niczego nie pił wiadomo ze jak się skacze po dawkach i podnosi to można przysypiać ale po co? Po to się pije syrop żeby życ normalnie jak się chce przysypiać to hery przyjebać a nie.. A z helem to róznie bywa przynajmniej 2-3 strzały na dzień trzeba zrobić nie ma chója to pisze przy dobrych wiatrach najlepiej gdyby było jeszcze więcej plus czas na ogarnięcie towaru itd itd każdy w ciągu wie jak to wygląda i nawet nie chce mi się po raz setny tego pisać , a nie daj Boże gdy zabraknie towaru ... O wiele łatwiejszy jest ciąg syropowy (wgl nie pasuje mi tu słowo ciąg - bo to dla mnie żaden ciąg a leczenie) od heroinowego - przynajmniej dla mnie.
Takie parcie na te programy morfinowe jest bo tam można czuć się najebanym.
Proponuje porozmawiać z ludźmi którzy są na programach. I dopiero coś mówić a nie coś słyszałem, ktoś mi powiedział, gdzieś czytałem i tym podobne.[/quote]
pozwoliłem sobie zacytowac, bo bardzo słusznie zostało to ujęte. dajmy ćpunom heroiny i morfiny, za darmo, od państwa. już widzę te powroty do normalnosci na herze, czy morfinie hahaha. tak, jasne będzie powrót, ale do tej najlepszej dla opiatowca "normalności". mniam, mniam, mniam. darmowe, legalne ćpanko pod skrzydełkami państwa. cud, miód, opiatowy raj najebańców.
zaraz tu zostanie napisane, "a Szwajcaria........." i pełno kontrargumentów jaka to hera jest dobra a metadon be. odsyłam wiec do neta, który dla wielu jest wyznacznikiem prawdy. można tam znaleźć, parę ciekawych wypowiedzi i filmików zzczerpniętych z zycia ćpunów.
nie da się żyć normalnie bedąc w jakimkolwiek ciągu, na jakimkolwiek opio. wyobrażacie sobie pilota odrzutowca na programie substytucyjnym? taki przykład. a najlepszy, popatrzymy na siebie samych, na nasze pokrzywione życiorysy, z których każdy z osobna stanowi scenariusz dla dobrego filmu. w najlepszym wypadku będzie to komediodramat, jeśli ujmiemy temat w sposób prześmiewczo-szyderczy i z dystansem do siebie. jednak w większości przypadków to dobre dramaty obyczajowo-społeczne. to powinno wystarczyć.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/8/8a8bd822-fa1c-4067-9ddc-4fe756bdc1dc/klonazolamhyp.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250502%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250502T211302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=8f3d13b62cc5ac1fa54ba08a3fade0f5a9615b70972a65779b036f81561453a7)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".