Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Po 1. filterek wrzucaj na rondel dopiero jak wszystko ostygnie. jak towar stygnie to jeszcze się wytrącają różne syfy dlatego dopiero ostudzony płyn filtrujesz.
Nie moge sie z tym zgodzic. Na chemie nie chodzilem ale zawsze tak robilem ze gotowalem z filterkiem. Czasem jeden filter uzywalem przez kilka dni i nic mi nie bylo. O kwasku sie nie wypowiem bo tez nie uzywalem; bralem tylko biala here. Nigdy tez nie czekalem az plyn ostygnie, szkoda mi bylo czasu. Mam nadzieje ze ten filter z papierosa byl czysty, znaczy sie nie filter ze spalonego papierosa. Wiem ze to glupie ale widzialem roznych ludzi ktorzy brali filtry z kiepow z ziemi! Mi wydaje sie ze miales po prostu towar wymieszany z jakims hujostwem na ktore jestes uczulony.
America's C.R.E.A.M. team
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczoN »
Teraz jak czytam wasze wypowiedzi dochodze do wniosku ze rzeczywiscie dawalem w chuj za duzo kwasku teraz jak mi przypomniales biala here przypomnialem sobie ze pare razy mialem towar dosc jasny koloru mozna by rzec kremowego. A kwasek ladowalem zawsze moze z przyzwyczajenia ze kiedys tylko caly brazowy syf dostawalem. Od niego sie nauczylem dawac duzo kwasku a pozniej pewnie juz nie byl tak potrzebny i wyrzadzil wiecej szkod niz pozytku... Ale kurwa ze tez ja tego nie zauwazylem przeciez to nie bylo jakies specialnie trudne do wywnioskowania :D ... ah czlowiek uczy sie cale zycie...
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Zastanawiając się ile masz dodać kwasku raczej nie sugeruj się kolorem towaru. W Polsce towar może mieć kolory od brązowego do beżowego, ale dalej jest to wolna zasada heroiny, która wymaga kwasku żeby rozpuścić się w wodzie. Najlepiej dobrać ilośc kwasku empirycznie - zacząć od kilku ziarenek i dokładać po odrobince jeśli towar się nie rozpuści. A co do tego filterka to cin&cin ma rację - można zapytać nawet licealiste w miarę dobrego z chemii. Ty mastah nie miałeś problemu bo widocznie syfy, które rozpuściły się w gorącej wodzie (i które jednocześnie wytrąciły by się wraz z ostygnięciem wody) były niegroźne. Przecież nie każdy syf zabija :-p Ja nieraz waliłem towar, który nie przefiltrował się jakoś "superdokładnie" (pozostawał czasem lekko, czasem troche bardziej mętny) i nic mi się nie stało. Oczywiście nie namawiam do niedokładnego filtrowania....im ściślej będziemy się trzymać zasad "BHP", tym mniejsze będzie ryzyko niebezpiecznych sytuacji związanych z samymi zastrzykami.
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
ej, wy czekacie aż się to w zimnej wodzie rozpuści i dopiero później zgrzewacie? Bo ja z reguły sypnąłem, zalałem, i podgrzewałem i podczas tego podgrzewania się wszystko rozpuszczało i już tak zostawało, nawet jak wystygło (poza paroma paprochami). Może lepiej poczekać aż się wszystko rozpuści a potem to zgrzewać?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 3199 / 386 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Ten brąz co ja miałem to bez podgrzania nie rozpuszczał się prawie w ogóle, choćbym i z godzinę go mieszał zawzięcie. Żeby zaszła reakcja potrzebna jest wysoka temperatura. Co do kwasku to na początku też przesadzałem z ilością i czasem szczypało ale potem zobaczyłem że wystarczy dosłownie 3-4 ziarenka dać na powiedzmy 150 mg towaru i na luzie taka ilość wystarcza.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
jacok: na łychę wodę, brąz, kilka ziarenek kwasku, zamieszać wykałaczką i prawie wszystko się rozpuszcza. zagotować, ostudzić, filter, zaciągnąć i jeb.
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
i tak czasami nawet istrzowi sie nie uda i bomba i huj wielki bombelki no mozna miec wiedze doswiadczenie dobre kable pomoc i czasami sie nie uda no
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
mam pytanie, walił ktoś głębinówki tzn. te żyły grube bardzo głęboko w pachwinach. powierzchniowe mam już zajechane
  • 73 / 2 / 0
Ja w nie walę, bo po prostu nie mam już innych batów. Ale najlepiej żeby ktoś, kto to robi/robił pokazał ci co i jak jeśli naprawdę nie masz już innych żył. Łatwo trafić w tętnicę, dlatego trzeba uważać i wiedzieć jak się wkłuć.
heroina spłynęła kanałami
tego dnia gdy wszystkie tamy popękały
  • 53 / 1 / 0
wielokrotnie przy mnie walili w te baty, mówili ze tętnica blisko, ale wtedy miałem jeszcze jako takie na rękach to za bardzo nie słuchałem rad. W sumie tak jakoś zadałem te pytanie ale nie wierze by ktoś tak opisał że bym sam, bez nikogo dał rade. Są głęboko to nic ale ta tętnica blisko jest powalająca. nieraz z żył mam taką jasną krew, albo taka się wydaje zmieszana z tematem że niedowieżam i na początku lekko wpuszczam. Raz zajebałem w tętnice to myślałem że sie zesram z bólu.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.