Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1130 / 48 / 0
Kormoran krzepkie zajebiste do grzanca, bo dosc slodkie. Nie maja jakiegos wielkiego wyboru, ale akurat tych 2, ktore wymieniles nie probowalem tylko te pozostale :)
  • 96 / 3 / 0
Jak chcesz coś do grzańca z browaru Kormoran to polecam Śliwkę lub Wiśnię w Piwie.

Polecacie jakieś mocno słodkie piwa miodowe?
  • 3197 / 380 / 0
Miodne z Kormorana i Piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa.
  • 12628 / 2442 / 0
Jeżeli już musisz psuć sobie smak piwa miodem, to dodaj naturalnego :-)
  • 1513 / 26 / 0
@up popieram - miodowe tylko home made.

[ external image ]
http://www.sadlersales.co.uk/index.php/ ... dcitystout - jedno z najlepszych piw jakie próbowałem. Ciemne, wyraźny smak ale niezbyt treściwe - wchodzi jak pils w lecie.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1 / / 0
Ja tam polecam truskawke jak kto lubi
Uwaga! Użytkownik Timpla jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Jako że mam dosyć wszystkick:harnasiów,tyskich,żubrów których picie kończy się bólem żołądka,sraką,itd.przetestowałem trochę piw to moge polecić:
-ze słodkich Cornelius np.bananowe(choć to bardziej napój niż piwo),Fortuna(śliwka)
-z "amerykańskich" Pacific Pale Ale(Ursa)
-z ciemnych Magnus(Jagiełło)
-z zagranicznych Duvell,Mc Chouffe(drogie)
a także Miłosław(górnej fermentacji)
Nie polecam natomiast Coffe Stout(kormoran),nie czuć kawy wogóle,strasznie drogie(z 8zł)
  • 149 / 18 / 0
To może jakąś dziwną warkę tego coffee stouta trafiłeś bo ja piłem i kawa była bardzo wyczuwalna.
  • 8 / / 0
Z miodowych polecam Celtyckie, świetnie smakuje.
Spośród innych "doprawianych" fajne jest też czekoladowe i toffi Magnusa, a mirabelkowa Fortuna to już w ogóle sztos :D
"Just as Moses lifted up the snake in the wilderness, so the Son of Man must be lifted up"
  • 12628 / 2442 / 0
SmokeNDust pisze:
To może jakąś dziwną warkę tego coffee stouta trafiłeś bo ja piłem i kawa była bardzo wyczuwalna.
Potwierdzam - to był jeden najlepszych coffe stout'ów, jaki piłem w życiu.
To faktycznie może być kwestia konkretnej warki, lub tendencji spadkowej serii podróże kormorana. Wnioskuję po witbier'ze, który jeszcze rok temu był mega smaczny, a ostatnia degustacja to jakieś nieporozumienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.