korkorio pisze: Chemik, no.
Prawdziwą herbatkę masz w liściuszkach.
Czy jest to narkotyk? Na moje potrzeby przyjmuje, że tak, chociaż niektórzy legalne narkotyki nazywają używkami. Mimo wszystko mniej niebezpieczny od alkoholu, ale narkotyk.
EDIT: Po papierosach w normalnych dawkach również nie ma silnej reakcji.
kofeina w herbacie (oprócz innych substancji) to stymulant, wywołujący uzależnienie psychiczne. Na tyle silne, że znam osoby uzależnione od herbaty, pijące ją w nadmiernych ilościach, mimo przeciwskazań zdrowotnych. Podobnie zresztą jak kawę i Coca-colę.
Czy jest to narkotyk? Na moje potrzeby przyjmuje, że tak, chociaż niektórzy legalne narkotyki nazywają używkami. Mimo wszystko mniej niebezpieczny od alkoholu, ale narkotyk.
EDIT]
ale kiepa zwykle jaramy w celu relaksu i uspokojenia.
@topic
Mój ojciec był alkocholikiem. Wiele razy bylem swiadkiem sytuacji gdy doznawal deliry.Swoja droga te urojenia i halucynacje musza byc bardzo realistyczne ,wnioskuje z jego wypowiedzi podczas owego doswiadczenia.On byl pewnien ze to dzieje sie naprawde i zahuj nie chcial mi wierzyc gdy mowilem ze to tylko urojenia.Uwazaj ze go zwyczajnie robie fhuja.
brusdz pisze: To prawda ze ludzie pala fajki zeby sie uspokoić ,natomiast w rzeczywistosci jest zupelnie inaczej. Nikotyna wbrew pozorom nie uspokaja.
@topic
Mój ojciec był alkocholikiem. Wiele razy bylem swiadkiem sytuacji gdy doznawal deliry.Swoja droga te urojenia i halucynacje musza byc bardzo realistyczne ,wnioskuje z jego wypowiedzi podczas owego doswiadczenia.On byl pewnien ze to dzieje sie naprawde i zahuj nie chcial mi wierzyc gdy mowilem ze to tylko urojenia.Uwazaj ze go zwyczajnie robie fhuja.
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
brusdz pisze: To prawda ze ludzie pala fajki zeby sie uspokoić ,natomiast w rzeczywistosci jest zupelnie inaczej. Nikotyna wbrew pozorom nie uspokaja.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.