Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / 10 / 0
Witam. Planuje się zaszyć i iść na terapię. Mam pytanie odnośnie wszywki.Czy jak się zaszyje to będą jakieś przeciwwskazania do np zażycia rekreacyjnie fety albo MDMA? Czy można na niej spożywać doraźnie benzodiazepiny i będą działały z taką samą skutecznością ?ile taka wszywka trzyma ?rzeczywiście te 8miesiecy ?
  • 40 / 10 / 0
A i jeszcze jedno ,co sądzą o tym psychiatrzy?aktualnie leżę na "wczasach" i nie wiem czy wtajemniczać w to lekarza czy szkoda wogole czasu i zachodu .
  • 244 / 58 / 0
Rekreacyjne zażywanie fety... kurwa... alkohol też zrób rekreacyjnie i po problemie.
"Zaszyjesz dupę" i co... masz już plany czym zajmiesz pustkę po jego STRACIE... rekreacyjnie fetą czy benzo a może wymyślisz coś nowego i się skończy jako politoxy...
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 641 / 98 / 0
Nie, wszywka reaguje jedynie z metabolitami alkoholu i octu. Zatem ogórków w occie też nie zjesz :P Czas trwania wszywki w zależności od osobnika 6-12 miesięcy, zwykle ok 8 miesięcy. Pamiętaj iż najczęściej na początku wszywają placebo, zatem musisz mieć najlepiej własną fiolkę albo osobę która będzie patrzyła w gabinecie na lekarza.
  • 244 / 58 / 0
Wszywają placebo, bo doskonale zdają sobie sprawę, że Disulfiram to trucizna...
  • 40 / 10 / 0
08 marca 20217key pisze:
Rekreacyjne zażywanie fety... kurwa... alkohol też zrób rekreacyjnie i po problemie.
"Zaszyjesz dupę" i co... masz już plany czym zajmiesz pustkę po jego STRACIE... rekreacyjnie fetą czy benzo a może wymyślisz coś nowego i się skończy jako politoxy...
Politoxy już i tak jestem ale dragi wale od święta naprawdę ,a z alkiem to już lecialem grubo 12 browarow do południa na noc jakas flaszka.Rekreacji już w tym nie ma wogole tylko jakieś jebane przetrwanie. Chce się tego pozbyć ,tego jeszcze nie próbowałem więc co mi szkodzi .Do stracenia mam DOM , żonę .przede wszystkim dach nad głową . Ktoś wyżej wspomniał by kupić w aptece i pilnować lekarza przy zabiegu może jakaś osoba trzecia w pobliżu.Moze to i trucizna ale alko stawiam na pierwszym miejscu pod względem toksyczności na mój organizm , coś czuję że zaraz będzie już nie wesoło .A to już z 12 lat. Jebać ten jebany w dupę alkohol
  • 244 / 58 / 0
Do stracenia i już zatraciłeś masz tylko siebie... reszta to dodatek do twojego życia... jak przestaniesz tylko chlać to żona i tak cię zostawi, bo nie wytrzyma pizdy którą będziesz miał w głowie... ja leciałem grubo z 20 lat... może 25 lat...
Jak chcecie sobie pomóc to we dwoje na terapię... masz się wstydzić i ma boleć wtedy jest mała szansza, że nigdy nie będziesz chciał wracać... inaczej na 90% zostawi cię żona i będziesz już wjebany w benzo, fetę i popłyniesz z wódą, bo stwierdzisz, że i tak już nie ma nic i się zapijasz. Wiesz co jest najgorsze... że najprawdopodobniej ci się to nie uda i otwierając zaropiałe oczy w zaiszczanym łóżku naprawdę nic już nie będziesz miał.
  • 641 / 98 / 0
Wszywka to ostatni krok w terapii, najpierw musisz sobie poprzestawiać w głowie, bo jak bez terapii się zaszyjesz i polecisz to nawet faktyczny zgon. Musisz wiedzieć iż wszywka to trucizna i jak ją połączysz z alkoholem to mogiła i to ta prawdziwa na cmentarzu.
  • 10 / 1 / 0
Wszywka moze byc niebezpieczna wrecz, zdajesz sobie sprawe, e perfumy z alkoholem lub dezodorant moga Ci zaszkodzic, Nie dosc, ze to nie zalatwia problemu, to trzeba bardzo uwazac na wszystko - potrawy, kosmetyki zawierajace alko
  • 244 / 58 / 0
Bez też na to "wszystko" trzeba uważać... przynajmniej na początku... a osoby, które tylko "nie piją" na zawsze
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.