Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 89 / 1 / 0
Witam, szperając po sieci natknąłem się na informację o zakazie łączenia tego leku z alkoholem. Jeśliby do tego doszło, to w organizmie powstaje pewna reakcja (nie pamiętam dokładnie jej przebiegu, jednak polega na kumulowaniu się aldehydu octowego). Moje pytanie : ile czasu od zakończeniu kuracji lekiem można pić alkohol ? Owego specyfiku wziąłem wczoraj i dzisiaj zalecaną dawkę (po 800 mg). Oczywiście szukałem u wujka duckduckgo, ale nikt nie dął konkretnej odpowiedzi na to pytanie. Wiadomo - każdy organizm jest inny, ale okres półtrwania etc powinno dać się określić.
  • 357 / 2 / 0
Po dwóch piwach Ci sie nic nie stanie. No chyba, że chcesz się ostro napukac to w takim razie odradzam
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 89 / 1 / 0
W planach mam właśnie dosyć ostre picie - wiadomo, sylwek. Wczoraj wziąłem ostatnią dawkę leku - myślę, że powinno być ok, ale chcialem się upewnić.
  • 357 / 2 / 0
Mój kumpel miał angine i z tego powodu doktor zalecił mu zażywanie antybiotyu, lecz kolega jest mocno wjebany w zielsko i palił ostro w trakcie kuracji. Skutkiem jest to, że leczy już tą astmę dwa miesiące i ten antybiotyk nie pomaga.
To ostrzeżenie o tym aldehydzie jest skierowane do tych, co nie trzeźwieją. %-D
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 89 / 1 / 0
Dla potomnych - przerwa wystarczyła, brak skutków ubocznych :cheesy: . Osobiście również zdarzyło mi się jarać/pić na antybiotykach i w obu przypadkach silniej odczuwałem działanie etanolu - reszta bez zmian :D .
PS - u mnie na astmę palenie działa świetnie (oczywiście małe ilości, niezbyt często oraz waporyzacja/filtracja wodna)
  • 1472 / 196 / 0
Ja to dawno temu brałem z alko (picie dużo wódy do imprezy) i pamiętam, że byłem cały czerwony, dosłownie skóra na twarzy przede wszystkim jakby kompletnie zmieniła kolor.

Podobne efekty występują przy silnym wyrzucie histaminy przez niektóre dragi, przy połączeniu z alkoholem.

Generalnie cetyryzyna w dawce ok. 30-40 mg powinna pomóc. Najlepiej wziąć najpierw cetyryzynę, potem nifu, a potem dopiero pić alko :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 4 / / 0
Chciałbym odświeżyć temat, czy ktoś może podzielić się własnymi doświadczeniami z mieszaniem nifuro i alko?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.