Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Obys nie jadl alpra dluzej niz tydzien non stop, bo juz moze byc hujowo. Tolerancja to huj, gorsze jest uzaleznienie psycho-fizyczne. Niektorzy ludzie biora tylko jedna rolke "piatke" dziennie, ale jak nie wezma to trzesa sie jak cpuny czy alkoholicy na glodzie. Ja odstawiam klony (zaczalem znowu jesc pod koniec sierpnia, czyli dobre 2,5 miecha jestem on) po raz enty, wiec juz wiem co mnie czeka. Poki co jest dobrze, a ostatnia dawka poszla w niedziele 2mg. Nie jem poki co tego gowna, mimo ze dostep jest. Nie chce sie widziec z lekarzami czy ludzmi, ktorzy to jedza, bo znowu zaczne brac. Dla mnie to jak cukierki juz jest, ledwo co czuje, ale jednak biore.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
@Gargamel odstawiasz całkowicie benzo? Mozna zapytac z jakiego powodu? Na jakis okreslony okres czy na zawsze?
@aspirant po dawkach wnioskuje ze raczej nie brales benzo terapeutycznie tylko raczej w celu zajebania sie, ja np chocbym chcial odstawic to ciezko by mi bez nich bylo (fobie roznego rodzaju). Wiem ze one je tylko poglebiaja na dluzsza mete ale tylko one dzialaja, antydepresanty i psychoterapie chuja mi dawaly.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Odstawiam na jakis czas.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
ja też, ale dopiero za jakiś czas :cool:
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
Zrzut z benzo to jeden z najgorszych zrzutów. Szczerze to większy zrzut miałem jedynie pijąc tramal "na butelki" (czyli też duże ilości, butla 96ml na tydzień czy coś), z tymże przy benzo sprawa jest cięższa o tyle, że stan ten długo się utrzymuje i jest wyjątkowo upierdliwy. Czasy kiedy brałem benzo tygodniami czy miesiącami dzień w dzień są już bardzo dalekie dla mnie, ale pamiętam początki mojej ostatniej długiej abstynencji, kupiłem kolejną z "ostatnich paczek" klonów, zdaje się że nie brałem wcześniej benzo przez dłuższy okres. No i oczywiście, paczka klonów dwójek poszła hop-hyc (dwa dni, a może półtora?) ze względu na galopującą konsumpcję (mam tendencję do dojadania benzo w nieskonczonosc), a potem taki zrzut ze ja pierdole. Fakt, ze nie bylo to az tak zintensyfikowane jak przy braniu benzo codzien, ale dochodzilem do siebie psychicznie z 3 tygodnie, biorac jeszcze antydepresanty. Generalnie nawet jechanie autobusem bylo dla mnie klopotliwe, ze wzgledu na lęki i drazliwosc, to bałem się pasażerów, to chciałem ich wszystkich rozjebać, to nie podchodzilem pogadac z jakimistam starymi znajomymi, ze wzgledu na paranoje.

Co chce zaznaczyc, w moim przypadku, nawet nie musze jesc benzo przez dlugie okresy czasu, wystarczy jedno opakowanie alpry, klonow czy lorazepamu (fuj kurwa!) zjedzone w krotkim okresie czasu, zeby totalnie rozjebac sobie zawartosc glowy. O rozwaleniu rytmu snu juz nawet nie mowie.

Wiem, ze musze byc ostrozny majac w szufladzie, to co mam ;).

@Kakihara, bierzesz te benzo z przepisu lekarza i zgodnie z jego zaleceniami, czy tez zwiekszasz dawki jak chcesz? Jakie benzo bierzesz?
@Gargamel, nie chcialbys calkiem odstawic benzo, tak for life? I dlaczego nie?;)
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 2 / 0
aspirant pisze:
Zrzut z benzo to jeden z najgorszych zrzutów.

@Kakihara, bierzesz te benzo z przepisu lekarza i zgodnie z jego zaleceniami, czy tez zwiekszasz dawki jak chcesz? Jakie benzo bierzesz?
Biore z przepisu lekarza bromazepam/alprazolam a na sen noctofer, tyle ze lekarz kazal uzywac doraznie a ja jem benzo praktycznie codziennie wiec zwiekszam dawki proporcjonalnie do rosnacej tolerancji. Co do pierwszego zdania to w sumie sie zgadzam, ale jak odstawialem kiedys alprazolam po codziennym 5-cio miesiecznym ciagu to owszem miło nie było ale nie jest to tez jakis straszny koszmar, tydzien-dwa trzeba przebolec, zmniejszac powoli (ja akurat zmniejszalem dosc szybko - z 4,5 mg/d zszedlem do 0,5-1 mg), dobrac odpowiednie leki wspomagajace i bez problemu mozna to zrobic.
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
oczywiscie wszystko sie da, ale ja osobiscie po zejsciu z dawek nie mialem nic czym moglbym wspierac swoja psyche, bo wiadomo ze mj czy alko tak naprawde nie pomaga, ewentualnie jakis zolpidem na bezsennosc, ale tutaj tez wchodzilo oczywiscie uzycie rekreacyjne heh :)

ogolnie to nie wiem nic, spaliłem 3 szkieła mocnej indyjki, 1mg alprazolamu i musze sie polozyc i pozatapiac sie w wyrze, bo rece przyklejaja mi sie do klawiatury

haha wlasnie przeczytalem ze
Równoległe stosowanie fluoksetyny zwiększa stężenie alprazolamu we krwi o około 46%, powodując nasilenie i przedłużenie jego działania.
Alleluja kolejny prezent od Pana :* :heart:
hahah nie pale juz
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: abecadło »
A ja alpra nie używam już od roku,brałem go parę miesiecy,na recki od znajomych.Potem przestałem załatwiać,bo nie dawał mi żadnej przyjemności(choć wybrałem do końca to co miałem ,rzecz jasna :/ )-i żadnego zjazdu.żadnych objawów odstawienia nie było.Mam nadzieję,że tak samo będzie teraz z odstawieniem innych benzodiazepin,które biorę z braku laku,więc niedużo ich biorę.W każdym razie nie dla każdego taki alprazolam straszny.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
Przez pare miechów codziennie jadłeś?? jakie dawki?
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 2 / 0
Tez mnie to ciekawi bo brak zespolu abstynencyjnego po kilku miechach to raczej dziwne i rzadkie zjawisko.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.