Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
02 lipca 2021Morfeo pisze: Na niektórych działa. Możesz wziąć 180mg pseudoefki i dodać do kawy. Dla mnie to gówno i nawet nie chce mi się tego kupować.
Pseudoefkę tak. Tussipect za to w mniejszych aptekach czasami dadzą. Najlepiej z czymś kupować. Jednak efka jest na receptę
tylko na szybko, chodzi mi o status prawny efedryny 25mg pakowane po 3x blister 10szt (czysta w tabletkach z bałkanów, już na miejscu w kraju). Posiadanie jest legalne? Nie trzeba na to mieć jakiejś recki typu RPW?
Nie mam zamiaru przerabiać, wytwarzac innych dragów typu zabroniona prawnie amfetamina.
p.s.
a i inna kwestia, nadaje się to na impreze? jak na codzień NIE stosuje tego typu stymulantów, ani amfy, duży ze mnie chłopak ponad 100kg, tolerancja mała to 25mg wystarczy? Czego sie spodziewac? Czystej stymulacji i ew. gorąca? Ile to będzie trzymać by normalnie iść spać?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.