Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
A co myślicie o miksie amfetaminy z bromokrypytną?
Moim zdaniem bromokryptyna powinna podbić euforię (ofc nie tylko na amph, powinna działać na wszystkie substancje dopaminergetyczne).
Jedynie pytanie pada o tutaj, jak to miksować?
Brać bezpośrednio ze ścierwem czy kilka godzin wcześnie? A może dalej efekty dopiero widoczne po np. tygodniowej terapii?
Bromokryptyna jest silnie działającym agonistą receptora D2, czyli wiąże się z tym receptorem i daje takie efekty jak dopamina. Receptor można porównać do zamka, a agonistę do klucza, który ten zamek otwiera. W przypadku agonistów receptorów dopaminowych są one kluczami wykonanymi na wzór dopaminy. Lek wiąże się także z receptorami D1.
... W hiperprolaktynemii zmniejsza stężenie prolaktyny. Wykazuje działanie przeciwdepresyjne. ...
To combo zbija mi ładnie prolaktynę i nie zamula. Stonowane pobudzenie i dobra motywacja.
No i wygrałem w piłkarzyki z mistrzem firmy, co mi się wcześniej nie zdarzało ;-)
A kiedy brałem bromokrypt. przed snem, to smart-watch mi pokazywał gorsze parametry snu potem.
Ale mam rozpoznane ADHD, więc może mój mózg działa odrobinę inaczej i stąd to wszystko :)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.