Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 3455 / 563 / 2
27 maja 2021anonimowy18 pisze:
Dlaczego kodeina wywołuje większy wyrzut histaminy niż morfina skoro i tak w organiźmie jest przetwarzana na właśnie morfinę? Czy w takim razie mechanizm działania nie powinien być identyczny w przypadku obu substancji? Oświećcie mnie
To jest stek bzdur napisanych kilkadziesiat lat temu przez jakichs wazeliniarzy iz dokladnie w watrobie przetwarza sie rowne 10% :extasy:

Ogromny wyrzut histaminy oznacza wieksze niz 10% zmetabolizowanie dawki. :zombie: :patrzy:

P.s. przeciez przy morfie ujebanym tez wszystko swedzi. %-D

Bo koda uwalnia sie w zoladku przechodzi przez bariere pokarmowa a i przede wszystkim w dodatku ma inne struktury molekularne niz morfa. Wywoluje przez swoja konstrukcje czasteczkowa tak mocny wyrzut. Chodzi o to ze innym slowem koda to koda przerabia sie na morfe i potrzebuje wiecej ten teges i temu tak sie dzieje zbyt dluga bajka do wyjasniania.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 633 / 154 / 0
Czy 16 szt. Thiocodinu za 8,49 zł to dobra oferta?
  • 3455 / 563 / 2
Nawet bardzo.

Ale mialem pocharatane nogi od ostatnich kodzen mowie Wam masakra jakas dopiero teraz po trzech miesiacach schodzic powoli mi zaczely blizny taki silny raz wyrzut mialem ze musialem targac widelcem po nogach.

NOGI
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1195 / 223 / 32
31 maja 2021kurczakswiezy pisze:
Bardzo dobra. Robiłbym zapasy przy takiej cenie.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 44 / 3 / 0
31 maja 2021kurczakswiezy pisze:
w niektórych aptekach w moim mieście 10szt sprzedają za 9, więc zdecydowanie
  • 14 / 5 / 0
Swoją drogą jak już o cenie mowa, strasznie mnie rozbawiło jak w tamtym roku chodziłam kilka tygodni do jednej apteki zawsze po 240 thio i w końcu zaczęli mi cenę podnosić co trzy dni. Poszło z 14 do 16 w ~30 groszowych inkrementach.
W ogóle to co do samego thio- wszystko spoko zawsze się wydaje. Osobiście jak już dostałam kolki żółciowej to stwierdziłam że do widzenia bo nie zamierzam się jeszcze posypać. Potem miałam i tak powikłanie w postaci przewlekłego zapalenia dróg żółciowych. Zajęło to jakieś półtora roku w jednym ciągu z dawkami w stylu 630-720.
A tak bym nie lekceważyła jednak ryzyka przy thio- jest temat ze zgonami i choroba wrzodowa się tam pojawiła. Warunki tam były dosyć ekstremalne ale generalnie ludzie walą kode bo dla psychy warunki właśnie są już ekstremalne. W każdym razie uważajcie na siebie z tym thio, bo wiem że tani i kusi. Powikłania nie są częste ale są i trzeba mieć to na uwadze.
  • 73 / 30 / 0
@Mefistofeles1945 Zawsze ale to zawsze 30 minut przed rozgryzieniem thio dwi tabletki amretliu (cetyryzyna) albo dipherganu (prometazyna , monco podbija ale na recke) , pierwsze pół roku na kodzie też cały chodziłem pocharatany, nawet raz matka koleszki wbija mu do pokoju a my siedzimy we 3 , krechy na stole a ja bez koszulki cały podrapany i mówie "przepraszam ale nie mogę przestać"
:halu:

Na ten moment jak nie mam antyhistamin to nie wrzucę kody, nie ma nawet takiej możliwości tym bardziej że jednorazowa dawka niwelująca swędzenie do zera to koszt zależnie od apteki -1,20zl do 2 zl . Dopóki nie wrzucę antyhistamin to nie tkne kody, bo to jebane swędzenie jest w chuj bardziej nieprzyjemne niż samo ugrzanie , na początku nie wiedziałem jak z tym walczyć a teraz nie wyobrażam sobię siedzieć i sie drapać po kodzie, zapomniałem w sumie jak to jest i bardzo mnie to cieszy, czasem aby lekko zaswędzi bo wiadomo że do zera sie nie zniweluje histaminy
Sometimes life gets fucked up
That's why we get fucked up
I can still feel your touch
I still do those same drugs

:pacman: :kreska: :nos: :skret: :tabletki: :amfa: :extasy: :bongo: :papieros:
All I ever wanted was a Benz and a bad bitch
  • 14 / 5 / 0
Mi rozlewanie bordowego koloru na twarz przeszło jakoś po dwóch tygodniach regularnego brania. Wcześniej zajebiście przeciwdziałał temu apap noc. No i dodatkowo faze wzmacniał, ale euforii odbierał mam takie wrażenie. Wciąż, polecam ale uważać nie brać długoterminowo, bo dph zdrowe nie jest.
31 maja 2021Mefistofeles1945 pisze:

Ogromny wyrzut histaminy oznacza wieksze niz 10% zmetabolizowanie dawki. :zombie: :patrzy:

P.s. przeciez przy morfie ujebanym tez wszystko swedzi. %-D

Bo koda uwalnia sie w zoladku przechodzi przez bariere pokarmowa a i przede wszystkim w dodatku ma inne struktury molekularne niz morfa. Wywoluje przez swoja konstrukcje czasteczkowa tak mocny wyrzut. Chodzi o to ze innym slowem koda to koda przerabia sie na morfe i potrzebuje wiecej ten teges i temu tak sie dzieje zbyt dluga bajka do wyjasniania.
Wyrzut histaminy może nie mieć absolutnie nic do tego ile się przemetabolizowało, a jedynie to czy jesteś uczulony, czy nie.
  • 3455 / 563 / 2
01 czerwca 2021LeStrange pisze:
@Mefistofeles1945 Zawsze ale to zawsze 30 minut przed rozgryzieniem thio dwi tabletki amretliu (cetyryzyna) albo dipherganu (prometazyna , monco podbija ale na recke) , pierwsze pół roku na kodzie też cały chodziłem pocharatany, nawet raz matka koleszki wbija mu do pokoju a my siedzimy we 3 , krechy na stole a ja bez koszulki cały podrapany i mówie "przepraszam ale nie mogę przestać"
:halu:

Na ten moment jak nie mam antyhistamin to nie wrzucę kody, nie ma nawet takiej możliwości tym bardziej że jednorazowa dawka niwelująca swędzenie do zera to koszt zależnie od apteki -1,20zl do 2 zl . Dopóki nie wrzucę antyhistamin to nie tkne kody, bo to jebane swędzenie jest w chuj bardziej nieprzyjemne niż samo ugrzanie , na początku nie wiedziałem jak z tym walczyć a teraz nie wyobrażam sobię siedzieć i sie drapać po kodzie, zapomniałem w sumie jak to jest i bardzo mnie to cieszy, czasem aby lekko zaswędzi bo wiadomo że do zera sie nie zniweluje histaminy
Ale diphergan jest na recepte? A cos co podbija bez recepty?
  • 1195 / 223 / 32
01 czerwca 2021Woodzie212 pisze:
Swoją drogą jak już o cenie mowa, strasznie mnie rozbawiło jak w tamtym roku chodziłam kilka tygodni do jednej apteki zawsze po 240 thio i w końcu zaczęli mi cenę podnosić co trzy dni. Poszło z 14 do 16 w ~30 groszowych inkrementach.
Nie brałeś paragonów?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.