Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Walisz kodę, mimo, że nie robi jak trzeba?
W ogóle nie działa, a ćpam
7
9%
Prawie nigdy nie robi, a ćpam
10
13%
Czasem podziała, a mimo to, kupuję często
19
25%
50:50, loteria, ale i tak odwiedzam apteki
22
29%
Nie robi, ale nie chcę ćpać nic innego
1
1%
Olałem/am to, skoro nie robi, to nie walę
16
21%

Liczba głosów: 75

ODPOWIEDZ
  • 1020 / 244 / 0
Ja bardziej nie rozumiem tych niesamowitych oczekiwań co do kodeiny. Że ludzie wezmą drugi lub trzeci raz 150mg i oni uważają że jest chujowo i walą po 450mg czy teraz popularniejsze 480mg.

Podejrzewam, że stąd się bierze to co mówi nam nazwa tematu. Podczas gdy ja biorę 10 lat i ciągle mnie kopie kodeina w dawce 300mg. Niczym nie podbijam.

kodeina to lekkie opio. Jak oczekujecie noddów to morfine sobie kupcie. Poza tym co jest przyjemnego w przysypianiu na siedząco?
  • 1722 / 275 / 0
"Poza tym co jest przyjemnego w przysypianiu na siedząco?

@DobryWujas właśnie miałem odpisywać że też tego nie czaję a tu przypomniało mi się że sam tak robiłem po butyr-fencie. Wciągałem i paliłem w żarówie i odpływałem w fotelu, szkło wypadało mi z ręki to się budziłem, podnosiłem i tak parę godzin. Za każdym razem kiedy się zbudziłem byłem wkurzony ale zasypianko było zajebiście przyjemne, nic więcej mi nie było potrzebne do szczęścia. Także jednak znam to i rozumiem.
  • 167 / 17 / 0
No ja zamiennie ćpiem różne benzo z alprą na czele, mix pregi z baklofenem i kodę właśnie dzięki czemu mnie klepie prawie zawsze bo tolerują nie rośnie. Politoksykomania to piękna pasja, polecam cieplutko
  • 41 / 4 / 0
jakis czas temu mialem zupelnie odpuscic kode bo po prostu nie dawala mi satysfakcjonujacych efektow. moje postanowienia skonczyly sie tym ze od kilku dni codziennie odwiedzam apteke w nadziei ze moze lepiej wejdzie tym razem. nie pierdole sie z zadnym grejpem albo pieprzem, dzis dla wyjatku odmowilem sobie sniadania mimo ze jestem na masie i teraz czekam az tabsy wejda na czczo. moj pociag do tej zjebanej fazy niech bedzie dla mnie i dla innych sygnalem ze nie tedy droga. powaznie, nie wiem jak ja tego dokonalem. od kilku dni wpierdalam tabletki dla watpliwej jakosciowo fazy i jedyny moment gdzie czuje sie serio zajebiscie to jak na peaku zapale jednorazowke albo szluga. od dzisiaj definitywny koniec, wyjebane mnostwo pieniedzy a dwa razy taniej wyszlyby mi browary. trzymajcie sie.
  • 326 / 42 / 0
@karzeu420
"od kilku dni"
Będziesz czuł się znacznie gorzej gdy będziesz gonił za słabą fazą od kilku nie dni a lat
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 572 / 140 / 0
E, nie chyba. Jak kolega szuka w tym fazy to raczej potencjału na wielkie uzależnienie tam nie ma. A działać działa, jeśli nikotyna wchodzi jak złoto, to nie ma co zwalac na uwarunkowania metaboliczne, tak to działa i lepiej nie będzie. Różni ludzie, różne potrzeby, różne produkty, heh.
  • 326 / 42 / 0
@freezin9moon
kodeina potrafi działać mocno, na prawdę mocno.
Pamiętam moje pierwsze fazy, przez pierwsze pół roku, może rok brania opioidów, wtedy jeszcze na sportowo.
Brałem 390-480mg kody raz na 2 tygodnie średnio. O matko co się wtedy działo, hiper euforia, srogi nodding i tak dalej i tak dalej. Potem to przeszło, aktualnie od kodeiny nawet w giga dawkach to mi co najwyżej zaszumi w główce, nie przykrywa nawet wszystkich złych myśli a i tak dalej napierdalam jak opętany
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 572 / 140 / 0
Wiem, przy początkach też się byłem w stanie doprowadzić do zasypiania na stojaco, chodziło mi o to że koledze się to działanie najwidoczniej rozmija z oczekiwaniami kompletnie i przez to jest nieatrakcyjne. Jakby nie reakcja na nikotynę to by można obstawiać że po prostu genetyka nie ta, polecić jako pewnik PST i witamy w śniętych szeregach. A tak to lipa panie lipa no :-)
  • 41 / 4 / 0
@slodkapszczolka
jesli koda ma dzialanie zblizone do wiekszosci popularnych opio to podejrzewam ze nie bede gonil tej ani innej podobnej fazy. kiedys w moje rece jednorazowo wpadl tramadol i tam sytuacja o niebo lepsza, czulem sie jak na koko zmieszanym z mj. az chetnie bym powtorzyl. wiem ze trampek dziala inaczej niz reszta opio ale moj tok rozumowania byl taki ze skoro kodeina jest zblizona do reszty opio i tyle ludzi sie od tego uzaleznia to widocznie jakas sroga euforia musi za tym stac. widocznie nie mam tyle problemow najebane we lbie zeby musiec od nich uciekac i sie wyciszac.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.