Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Jutro będę zapodawał 450mg i posiadam bardzo dużo niedawno uzyskanego suszu melisy prościuteńko z mojego ogródka także mógłbym pomóc w badaniach ale grzeje już tak długo i na dodatek w ciągu, że raczej nie występuje u mnie reakcja histaminowa. Jedynie to twarz i d*pa za przeproszeniem zaswędzi momentami :D Ale jeśli mogę w czymś pomóc to proszę bardzo.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 2 / 0
Ja melisę bym pił chociażby ze względu na jej działanie uspokajające. Może jestem jakiś nadwrażliwy na jej działanie, ale ja po mocnej herbatce czuję się wręcz lekko uwalony.
Excellence.
  • 2146 / 289 / 0
The Light pisze:
Od lat piję melisę prawie codziennie, bardzo często popijałem nią kodeinę lub piłem przed. Nigdy nie odczuwałem reakcji histaminowej przy 300mg kodeiny, 450 mg powodowało nieuciążliwe swędzenie tylko w górnej części ciała, czerwone plamy na skórze nie występowały lub ich nie widziałem.
Brak tylko próby kontrolnej. Ale temat ciekawy.
  • 403 / / 0
Przeczytalem w calosci tylko 1. i ostatnia strone, nie wiem czy juz ktos podal taki zacny napoj, wiec na wszelki zwyczaj proponuje - MIĘTA! Ja ZAWSZE, ale to ZAWSZE pijam do kody miete, czy to pochodzi ona z antka, czy z thioco. Dziwi mnie, w ogole jesli na to wczesniej nie wpadliscie. Mieta jest nie dosc, ze smacznym ziolem, niedroga, a na dodatek wspomaga prace trawienne zoladka. Nieraz zdarza sie, ze mi niedobrze, mam nieprzyjemny posmak w ustach, czy lekko poburkuje brzuch po wiekszej ilosci thcio, natomiast w towarzystwie miety - jest bezproblemowo. Biegiem do apteki po pudeleczko miety pieprzowej, najlepiej Herbapolu, bo inne to chujowe podrobki i goracy kubek, a nawet dzbanek zeby sobie dolewac i swietna sprawa. Nieraz dodawalem do kompletu tez melise i szaltwie - w dzbanku zalewacie wrzatkiem i macie np. 1 albo 2,5l smacznego napoju z roznych ziolek. Doskonale smakuje poslodzone i doprawione odrobina koncentratu malinowego. Milego upajania ;)
  • 1345 / 6 / 0
Wyobraziłem to sobie.
[ external image ]
Wygląda to bardzo zachęcająco. I powiesz, że mięta nie osłabia opiatu ani o włos?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 175 / 1 / 0
jak dla mnie nie ma mowy o osłabieniu działania, sprawdzone wielokrotnie.
ogólnie to z przyzwyczajenia do kody coś ciepłego leci, najczęściej rumianek
  • 1345 / 6 / 0
Fajna sprawa, już mi trochę zbrzydły te gorące kupki.

Bender

• 403 / / 0
Mieta z cala pewnoscia nie oslabia dzialania kody, a jako ze pije sie ja z reguly na goraco zwieksza wydzielanie sokow trawiennych w zoladku i doskonale poprawia jego ogolne funkcjonowanie. Czyli w sumie poprawia dzialanie zoladka i na pewno nie oslabia, a nawet deko polepsza dzialanie kody.
  • 2878 / 21 / 0
Mięta wysusza śluzówkę żołądka/przewód pokarmowy, więc nie zalecałbym thiocodinożercom.
A melisa potwierdzona - świetnie radzi sobie z wyrzutami histaminy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 71 / 1 / 0
a co z kakao na mleku 0%? bo mleka nie można, bo tłuszcz, a gdyby tak beztłuszczowe?;)
Nic, chcę czuć NIC.
NIE JESTEM ANI GRUBA, ANI AMY.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.