Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5208 / 929 / 0
Tak prometazyna jest na 100% też
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 276 / 31 / 0
Niechlubnie przyznam, że próbowałam się kiedyś zajebać siedmioma paczkami thio.
Nie było to szczególnie podyktowanie jakąś skłonnością do brania. Byłam dwa miesiące od ostatniego kosztowania kody, piękna przerwa zapowiadająca niebranie jej nigdy więcej, ale rzuciły się na mnie problemy rodzinne i nihilistyczne podejście do życia. Nie wchodzę w szczegóły. Opio wydawało się fajnym i bezbolesnym sposobem na usunięcie się.

Nie polecam, obudziłam się. Sama koda średnio wydaje się sposobem na śmierć dla osoby, która już wcześniej jej używała...

Teraz już faszerują mnie cukierkami na receptę i mniej mi chodzą po głowie takie pomysły, ale jeżeli jeszcze najdzie mnie taka desperacja, to na pewno zapiję te tabsy jeszcze alkoholem...
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.