Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Wczoraj, po sporej przerwie przypakowałem skromny miks 150mg Kodziny i 30mg Hydry. Było całkiem przyjemnie, nie powiem. Noc była chujowa, koszmary i budzenie się co chwila. Rano wstaję z koszmarnym bólem głowy, który trwa już dobre 4h. To zbieg okoliczności, czy Kodzia mogła mi zrobić kuku w postaci tej w/w migreny?
  • 50 / 2 / 0
Ja tak czasami mam, ale tylko jak jem kodę z thio. Na drugi dzień ból głowy, migreny, nudności, niespokojny sen. Wydaje mi się, że ten sulfogwajakol ma na to wpływ. Po więcej niż 300mg thio mam "kodowego kaca" i jestem zwłokami, wczoraj poszło tyle samo z antidolu i dziś jak nowo narodzona.
Odi profanum vulgus et arceo.
  • 451 / 4 / 0
Nigdy nie doświadczyłem migreny po kodeinie.
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 267 / 16 / 0
Spójrz za okno, może to jest przyczyna tej migreny? Mnie osobiście łeb pizga straszliwie, szkoda mi jednak marnować trampków, po południu je pomieszam z kodą i będę miał w poważaniu panią pogodę.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 742 / 9 / 0
Ja również. Ani w trakcie. Ani po. Ani następnego dnia. Jedynie uświadczyłem to, że jak mnie łeb napierdala przez pogodę tak, że nie ledwo ogarniam co się dzieje to koda mnie ratuje w ciągu paru minut od wypicia i czuję się jak nowo narodzony (no i dosyć wygrzany :D ).
  • 1041 / 4 / 0
Mnie się zdarzał ból głowy po kodzie. Zresztą jak i po innych opio. Najczęściej połączony był z "wkurwem", którego genezy nikt nie zna. ;) Ale myślę, że skoro to był ranek następnego dnia to większą rolę odegrała w tym nieprzespana, ciężka noc.
  • 2652 / 382 / 0
Może występować ból głowy zarówno po fazie jak i w trakcie działania kodeiny, ale nie są to bóle migrenowe.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 1 / 0
Blue_Berry pisze:
(...) ale nie są to bóle migrenowe.
a mi pani powiedziala, ze jak bede naduzywal kodeiny, to bede mial migrene.

PS. Rebound migraine to klucz.
  • 2652 / 382 / 0
Więc powiedz tej Pani, że jest głupia bo nie wie na czym polega i skąd się bierze migrena.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 1 / 0
Swietna argumentacja, winszuje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.