Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 109 / 17 / 0
Dosłownie 2 posty temu pisałem, że można dowolnie zamieniać odmiany między producentami, więc co za różnica? Weź receptę na Aurorę 29% i wybierz cokolwiek z apteki
adhibe rationem difficultatibus
  • 5 / 2 / 0
Zamieniać można, jednak niestety nie we wszystkich aptekach na to pozwalają. Na ten moment jedynie w mojej głównej aptece do której chodzę była taka opcja. W innych słyszałem "Nie wiem, nie ma takiej opcji, nie słyszałam o czymś takim". Nie wiem z czego to wynika
  • 12645 / 2448 / 0
Najpewniej z nieznajomości przepisów, albo czegoś na zasadzie "skoro to marihuana, to lepiej nie kombinować, bo jeszcze będą kłopoty". Farmaceuci często miewali i pewnie nadal miewają problemy, żeby poprawnie policzyć sumaryczną dawką leku na recepcie więc nie można zawsze oczekiwać "cudów" w postaci poprawnego interpretowania przepisów, tudzież w ogóle ich znajomości.
  • 1983 / 325 / 0
W aptece gdzie biorę najczęściej sprzedaje taka paskudna harpia, która nie chciała mi sprzedac aurory 20 - delahaze z powodu braku głupiego dopisku "DETCHLAND" musiałem kombinować z lekarzem na telefonie zmianę recepty. Wydaje mi się że slab tak sprzedaje, ale poza tym nie robi tak z jakieś przyczyny. W mojej ostatnio wybieranej nowej aptece natomiast, sam dostałem info że Rc na 22% od 420 mogę wybrać MAC1/GG co ochoczo zrobiłem trochę tego trochę tamtego. Ale mają tam słaby wybór jeżdżę tam bo mają MACA zawsze. Może się rozkręcą jeszcze. Ostatnio jak byłem przede mną typek w dresie z wózkiem, też brał cannabis. Ale to musi im schodzić w tych aptekach ogólnie.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 665 / 173 / 0
Pink Kush to chyba najlepsza z dostępnych obecnie indyjskich odmian. Najbardziej przypomina starego dobrego Master Kusha. Następny dzień jest równie pozytywny pod względem humoru oraz ogólnie pojętego dobrego samopoczucia. Wyjątkowo mocno też znieczula jeśli chodzi o spastyczność mięśni i przewlekły ból. Usypia podobnie szybko. Wybitna odmiana na noc. W sumie dosyć podobnie działa też Rockstar. Przepotężne odmiany indi.
  • 116 / 5 / 0
Powiedziałem psychiatrze że paliłem medyczną (!!!!!) marihuane
to mi napisał diagnoze: UZALEŻNIENIE OD marihuany.
Śmiać sie czy płakać?
Ja pierdole.
Nie mam już siły w tym kraju żyć...
  • 665 / 173 / 0
Zależy na co stosujesz. Bo to często są dwie osobne kwestie, a wielu psychiatrów nie ma żadnej wiedzy w dziedzinie konopi. Stąd powstały specjalistyczne kliniki które mają swoich psychiatrów. Do psychiatry po leki na głowę, do kliniki po leki na ból, głowy i umysłu także. Jak uczęszczasz do kliniki bólu gdzie nagminnie stosowane są opiaty to czy psychiatra ma coś do tego? Czy też wpisuje ci uzależnienie od opiatów :/
  • 12645 / 2448 / 0
Ten Pink Kush od Aurory jak rozumiem - miałem go i w sumie to nadal trochę mi zostało i faktycznie bardzo dobry staf. To odmiana to w zasadzie bliski krewny OG Kush.
Na spanie bardzo dobra, ale znam lepsze - tylko nie z aptek. Moim faworytem jest waląca piżmem Black Domina, która faktycznie potrafi tak zdominować, że rano mega ciężko jest się dobudzić. Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi.
  • 1983 / 325 / 0
24 października 2025RafalKoral pisze:
Pink Kush to chyba najlepsza z dostępnych obecnie indyjskich odmian. Najbardziej przypomina starego dobrego Master Kusha. Następny dzień jest równie pozytywny pod względem humoru oraz ogólnie pojętego dobrego samopoczucia. Wyjątkowo mocno też znieczula jeśli chodzi o spastyczność mięśni i przewlekły ból. Usypia podobnie szybko. Wybitna odmiana na noc. W sumie dosyć podobnie działa też Rockstar. Przepotężne odmiany indi.
Zawsze go brałem swojego czasu mój faworyt no1. Subiektywnie nie zgodziłbym się natomiast, że to najlepsza indica - Bakerstret oraz MAC1 są moim zdaniem jeszcze lepsze ale aurora 20 jest tuż za nimi.
Z ciekawości - jakie ilości dziennie/miesięcznie przerabiasz? Pewnie od dzwona skoro efekty czujesz 2 dni hehe
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 109 / 17 / 0
24 października 2025jezus_chytrus pisze:
Moim faworytem jest waląca piżmem Black Domina, która faktycznie potrafi tak zdominować, że rano mega ciężko jest się dobudzić. Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi.
Nie to co lajtowa Aurora 29% %-D. Elitystyczne pierdolenie
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.