Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 149 / 5 / 0
07 lipca 2021crazyppl pisze:
Jakieś palenie CBD >>> kombinat konopny itp.
Nie polecam tych "extra" odmian CBD
Chodzi Ci że kombinat gorszy czy lepszy ? Słyszałem o nim dobre opinie.
  • 47 / 5 / 0
07 lipca 2021DexPL pisze:
Recepturą apteczną, nie lekarską. Sporządzana jest na podstawie lekarskiej, ale recepty.
"apteka przygotowuje lek zgodnie z receptą lekarską" - dla mnie to samo w skrócie, bo receptura na lek z medycznej to zmiana nazwy z surowca farmaceutycznego na lek w momencie wydawania produktu w aptece. Nic więcej - 1:1. Z resztą nieistotne.

@michalkarol998 Kombinat jest rzetelny w tym co robi. Znaczna większość reszty to podbite izolatem CBD i opryskane mniej lub bardziej sztucznymi terpenami gówno. Wszystko powyżej 10% CBD jest obrabiane.

Co do jakości Spectrum, Aurora to jednym i drugim zdarzają się wpadki. Najlepiej być na bieżąco z info na temat danej partii.
Uwaga! Użytkownik crazyppl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
Ale właśnie napisałeś jakby kombinat był gorszy , nie w tą stronę znaki :) dlatego się zdziwilem. Tylko z tego co widziałem kombinat ma po 2% cbd.
Polecisz coś dobrego z wartością właśnie około 10% cbd ?

No to co do jakości MM to chyba zdam się na lekarza.
  • 47 / 5 / 0
Fakt, można to było zrozumieć dwojako, dlatego doprecyzowałem, gdy zapytałeś. Miała być -> strzałeczka, gdzie się kierować. Nie chcę polecać, lepiej samemu popróbować i wyrobić sobie zdanie. Chciałem tylko zaznaczyć, że granica produktywności odmian przemysłowych to max. 10% CBD, a realnie 6-8%. Polecam poszukać w grupach na FB. Najlepszym rozwiązaniem może okazać się lokalny rolnik. Wracając do Kombinatu, za 30zł jest 50g 3% CBD. 0,03*50=1,5g CBD. Gdzie u innych jest np.: 5g 15% (kąpany w izolacie) za 49; 5*0,15=0,75g CBD. Warto pamiętać, że takie kąpiele niosą ryzyko przekroczenia poziomu THC i może spotkać Nas smutna niespodzianka.

Co do jakości medycznej lekarze mają słabe pojęcie. Przeważnie nie są na bieżąco. Lepszy będzie farmaceuta.
Uwaga! Użytkownik crazyppl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
Próbowałem już różnych odmian kupionych a to w sklepie w CBD, a to w zwykłym nocnym, ale wszystkie miały paskudny smak i 0 działania.
Dlatego proszę o polecenie :)
Ale w sumie w międzyczasie już znalazłem konopną ferajnę - wydają się uczciwi i cena 20 zł za 1g 5% CBD.
Ale teraz spojrzałem na ceny kombinatu i rzeczywiście za 30 zł jest 50 g wow . Myślałem że literówkę walnąłeś i że powinno być 5 g:)
  • 7 / 1 / 0
08 lipca 2021michalkarol998 pisze:
Próbowałem już różnych odmian kupionych a to w sklepie w CBD, a to w zwykłym nocnym, ale wszystkie miały paskudny smak i 0 działania.
Dlatego proszę o polecenie :)
Ale w sumie w międzyczasie już znalazłem konopną ferajnę - wydają się uczciwi i cena 20 zł za 1g 5% CBD.
Ale teraz spojrzałem na ceny kombinatu i rzeczywiście za 30 zł jest 50 g wow . Myślałem że literówkę walnąłeś i że powinno być 5 g:)
to sie nie nadaje do palenia, to jest biomasa, natomiast ich produkty są OK, ja brałem pigułki (5 dziennie) i są paskudne w smaku ale działanie było spoko. Za dobry cbd w detalu 15-30zł. dobre opinie mają: spoko cbd, dr ziółko (stacjonarne), lokalny zielarz, cbd-natural, freedom farms, jeśli chodzi o tańsze to flowrolls wygląda ciekawie outdoow 15pln indoor 30pln Ja po kilku słabych zakupach wybieram coś z firm które podają publicznie wynik badań na każdą partie, jak się trochę pokręcisz w temacie to zobaczysz że sporo sklepów nie wie skąd jest susz.

Sporo gości też przez face'a sprzedaję wtedy 15pln/g w detalu ale może znajdziesz rolnika który niedaleko uprawia i da ci pojechać kupic gram i sprawdzić co to jest, jak nie ma badań to ja omijam.
  • 47 / 5 / 0
Prawdziwy susz CBD smakuje sianem, raczej bez wyjątku. Działanie to subtelne wyciszenie. Nie spodziewaj się za wiele po samym CBD, zwłaszcza gdy palisz zwykłą z THC. Kombinat robi na outdoorze i sprzedają można by pomyśleć po cenie hurtowej, ale w rzeczywistości to reszta trzepie hajc na marketingu i hypie CBD.
  • 268 / 37 / 0
cbd z konopi siewnej/przemyslowej to to samo co cbd z konopi indyjskich/psychoaktywnych...?
nie wiedzialem ale przeciez malo o zyciu jeszcze wiem xd

aaa co do medycznej marihuany to najtaniej 45-50zl - red no 2 i aurora 20 (aurory 22 nie kupowalem)
ale standard to raczej kolo 60zl, jak taniej to poszukac po aptekach (stronka - gdziepolek.pl), czasem trzeba poczekac kilka dni zeby znalezc okazyjna cene

recepte mozna brac od rodzinnego i nie trzeba placic, tylko musicie przypilnowac zeby dobrze wypisal bo moze nie umiec %-D
Uwaga! Użytkownik nawachajka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 5 / 0
CBD to CBD. Jest to substancja chemiczna.
  • 7 / 1 / 0
08 lipca 2021crazyppl pisze:
Prawdziwy susz CBD smakuje sianem, raczej bez wyjątku. Działanie to subtelne wyciszenie. Nie spodziewaj się za wiele po samym CBD, zwłaszcza gdy palisz zwykłą z THC. Kombinat robi na outdoorze i sprzedają można by pomyśleć po cenie hurtowej, ale w rzeczywistości to reszta trzepie hajc na marketingu i hypie CBD.
Glupoty pierdolisz, bo wlasnie spalilem takiego kocura cbd ze slinka leci. Prawdziwy rasowy indoor cbd, zywica na palcach itp.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.