Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 282 / 1 / 0
Nie pamiętam, czy już się tutaj wypowiadałem na temat wątku, ale:
Na długo przed podjęciem narkotyzacji chorowałem, a choroba miała dramatyczny przebieg (ale mój syn nie zaćpał się po kilku latach, to nie ta historia ;-) ). Tak ogólnie jeden, długi najgorszy moment. Tym bardziej, że choroba była psychiczna, same wizyty w publicznych oddziałach trudniących się tym zagadnieniem trudno zaliczyć do przyjemności :)
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
najgorszy: badtrip po LSD. Naprawdę prawie się zabiłam.
najlepszy: początki zażywania beta ketonów. Wtedy nie było jeszcze zwały, spływ nie drapał w gardło i wszystko lepiej działało.
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.