Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Moi starzy też wiedzą ale nie popierają. Ali moze daj jej zajarać ;-)
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
[quote="wisior"]
I teraz moja prośba doradzcie mi jak mam jej wytłumaczyć że mj jest w porządku]
Wisior jak wytłumaczysz , że jaram 10 lat i dupie mam inne dragi?Czy ktoś chory na raka nie może
zginąć w wypadku samochodowym?Co ma jedno do rugiego do cholery?!To fakt , że prawie wszyscy heroiniści kiedyś jarali, ale czy każdy marihuanista musi przejść?Nie sądzę.Pomimo wielu wad jaranka zdecydowanie wybieram życie ZJARANE niż trzeźwe.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
okej...okej tobie wystarczy marycha ...ale jest tak ze wiekszosc jak zaczyna od marychy to pozniej ma wizje sprobowac czegos innego(wiadomo ciekawosc..umiem kontrolowac jaranie to inne tez dam rade kontrolowac)...a konsekwencje?..przeciez jaranie tez niesie je za soba...i psychiczne i fizyczne....wiem ze jest fajnie przez jakis czas ale jak wkoncu trza bedzie to rzocic to moze pojawic sie problem,,jak zyc teraz bez tego,,...
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
wisior pisze:
wiem ze jest fajnie przez jakis czas ale jak wkoncu trza bedzie to rzocic to moze pojawic sie problem,,jak zyc teraz bez tego,,...
No wlasnie, pytanie: jak zyc bez tego? Odpowiedz klasy: nie da sie :D
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
wisior pisze:
okej...okej tobie wystarczy marycha ...ale jest tak ze wiekszosc jak zaczyna od marychy to pozniej ma wizje sprobowac czegos innego(wiadomo ciekawosc..umiem kontrolowac jaranie to inne tez dam rade kontrolowac)...a konsekwencje?..przeciez jaranie tez niesie je za soba...i psychiczne i fizyczne....wiem ze jest fajnie przez jakis czas ale jak wkoncu trza bedzie to rzocic to moze pojawic sie problem,,jak zyc teraz bez tego,,...
Jak to? Komuś wystarczy "marycha" a komus nie? Każda substancja psychoaktywna jest inna i powinna byc rozpatrywana oddzielnie! Marihuana jest słaba, mocniejsza jest amfetamina, a najmocniejsza heroina?! :nuts:
http://breakcore.pl/
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sundazed »
W sumie to 3 rok gospodaruję sam, staruszków odwiedzam raz na miesiąc, dwa. Więc takich problemów nie mam.
Zresztą i tak wiedzą, że dużo jaram (że nie wspomnę o papierach i grzybach... kiedyś miałem nawet wpadkę z gribami), jedynie proszą o "zachowanie ostrożności" (miałem już sprawę o posiadanie) i żebym się powstrzymał od jarania w domu rodzinnym. Chociaż starszemu to chyba zwisa, w te wakacje spaliliśmy razem z nim i moim brackim parę gibonów z dobrym, marokańskim piaskowcem :-D

Ogólnie to proponowałbym trochę przeczekać, zanim zaczniesz starszych uświadamiać. Niech trochę opadną emocje, wtedy łatwiej o spokojną, rzeczową rozmowę. Radziłbym również zastosować się do rad innych userów. Zwłaszcza chodzi mi o wciskanie kwiatka, że gandzia nie uzależnia. Uzależnia, oj uzależnia... 3 dzień nie palę i moje myśli krążą tylko wokół jednego słowa: "grass"... Wiem, że to "tylko" uzależniona psychika. Ale ta "tylko" psychika potrafi skutecznie spierdolić codzienne funkcjonowanie bez odpowiedniej porcji THC. Teraz może tego nie odczuwasz, bo mieszkasz ze starymi, pewnie się uczysz w liceum i z różnych stron dostajesz impulsy oraz motywację do działania (choćby od znajomych). Ja mam trochę inną sytuację (studia, mało zajęć, rzadko się widuję ze znajomymi) i czasami mam problem, żeby wyjść z domu po zwykły, jebany chleb.

O, właśnie podsunąłem Ci kolejny argument. Jakby starsi zaczęli wyjeżdżać z "narkomanami z dworca" to zwróć uwagę, że bardzo wiele z funkcjonowania ćpunów zależy od higieny ćpania czy ogólnie higieny życia. Prawda jest taka (niestety pod ręką nie mam odpowiedniego artykułu), że wielu "narciarzy" zaczęło ćpać, gdy już się stoczyli - a nie na odwrót.
No i argument nr 1 - tzw teorię przejścia, ulubiony argument przeciwników gandzi można o kant dupy potłuc. Po pierwsze, jest niezgodna ze statystykami (większość helupiarzy zaczynała od trawy, ale tylko niewielki procent jaraczy - zdaje się, że 1,75% - sięgał po helenę).
Po drugie, łatwo ją obalić sprowadzając ad absurdum. Np: statystycznie udowodniono, że większość jaraczy to nałogowi kawosze (jakoś trzeba pokonać następnego dnia zmułę po melanżu :-D ). Większość z nich z kawą zetknęła się za nim zaczęli jarać trawę. Konsekwentnie trzymając się gateway theory powinniśmy wysnuć wniosek, że picie kawy prowadzi do palenia trawy. Zakazać kawy? :nuts:
Aha. Możesz też przytoczyć mało znany fakt: teorię przejścia zaczęto forsować, gdy upadła (mniej więcej w latach 60) teoria o psychozach, jakie (rzekomo) gandzia powoduje. Mało tego. Jej pierwotna wersja głosiła, że zażywanie heroiny prowadzi do palenia trawy. Widać więc, że termin "teoria" pasuje do tego konceptu jak pięść do nosa. Jednym słowem - to intelektualny gniot, typowa propagandówka z nauką nie mająca nic wspólnego.

Te i wiele innych pomocnych ciekawostek możesz znaleźć na necie, jak już ktoś słusznie zwrócił uwagę. Uważam, że warto się nimi wspomóc - czasami trzeba dorosłym ludziom tłumaczyć pewne fakty jak
dzieciom, krok po kroku. Żeby skumali, że powielali do tej pory strasznie chujowe memy ;-)

Pozdro! I powodzenia w bojach ze staruszkami, hehe...
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2006 przez Sundazed, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
na kazdego narkotyk inaczej dziala....jednym marycha sie nudzi szybko innych bawi kilka lat...jednych narko wykanczaja szybko innych dluzej....ale wszystkie sa szkodliwe
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jarasu »
...

Ja tez pierdolilem, ze ciarek nie uzaleznia... U mnie normalnei sa takie stadia zaawansowania jarania. Kiedys byla jazda, smiechy hihy, potem po pierwszym wiadrze cos co mi sie nie podobalo, wkretki itp.. Teraz? Inny swiat, do ktorego czesto chce sie wracac. Ale mi sie tam to podoba :)

Ktos jeszcze tak ma?
Uwaga! Użytkownik Jarasu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sundazed »
@wisior
IMO wszystko może być szkodliwe. Nawet najbardziej niewinna, wydawałoby się, rzecz, gdy trochę zmienić okoliczności. Kto np wie, że okinawska tonfa była pierwotnie zwykłym narzędziem rolniczym i nikt nie postrzegał jej jako broni? Do czasu, aż zjawili się japońscy samuraje i zakazali używania "prawdziwej" broni - wtedy odkryto zgoła inne zastosowania dla "niewinnej" tonfy, w obronie przed agresorami. A dziś to podstawowe narzędzie represji naszych "dzielnych" policjantów. Ironia losu?
Nie. Uważam, że nie powinno się pisać że "coś" (rzecz, przedmiot) jest szkodliwe. Dopiero ludzkie działania mogą je takim uczynić. Casus dragów znakomicie to pokazuje. Czemu w XIX wieku, pomimo sporej popularności opium, heroiny i kokainy nie notowano takich patologii, jak obecnie, związanych z zażywaniem tych substancji? Bo można je było kupić legalnie, bez recepty, w aptece! Jak produkcja, handel i posiadanie dragów musiały zejść do podziemia, w konspirację, wszystko zaczęło się psuć.

Może dzielę włos na czworo takimi dywagacjami, ale zauważyłem, że ludzie zbałamuceni natłokiem informacji serwowanych przez media (z których duża część to sprytnie skonstruowana propaganda) widzą rzeczy "w separacji". Nie powiązane ze sobą, atakujące zewsząd hasła, dźwięki, obrazy.
Zapominają, że świat - otaczające nas rzeczy, zdarzenia - to "naczynia połączone". Trzeba wielkiej rozwagi, żeby w te związki ingerować. Inaczej naczynia można łatwo potłuc, niczym słoń w składzie porcelany. Mniej "poetycko": takim "słoniem" jest nasze (tfu) państwo, a składem porcelany ("połączonymi naczyniami") społeczeństwo. Przykład dragów to tylko kropla w morzu, do czego prowadzi "kompleks Boga" u kilku skurwieli "na górze"...
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Jarasu, jestes moze z Ostrowa? :D bo to mnie zaciekawilo:
Ja tez pierdolilem, ze ciarek nie uzaleznia...
tam na zielsko mowia wlasnie tak :D
wybacz pytanie, wybaczcie offtopa
:-p
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...