Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 2 / 0
Po zjedzeniu mlecznej czekilady (nie wiem czy to istotne ale czekoladę jem jak lizaka czyli go tak liże i wgl) czuję nietypowy stan. Rozluźnienie euforia pewien rodzaj jasności umysłu. Czuję zwiększoną kreatywność włącza mi się też pewien stan posesji(nie wiem jak to nazwać) Ogólnie dość miły stan. Wystarczy 7 kostek aby ten stan się pojawił. Ktoś ma podobnie? Powinnam się martwić? W Polsce czekolada mleczna ma na tyle małą wartość substancji psychoaktywnych że coś takiego nie powinno się dziać.
  • 1195 / 223 / 32
Widać tak na Ciebie działa cukier i zwyczajnie Ci smakuje. I tak, jest się czym martwić. Musisz myć zęby, bo inaczej Ci polecą.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1223 / 487 / 0
ja bym się cieszył gdyby tak na mnie działała czekolada
  • 1345 / 147 / 8
a bierzesz jakieś leki?
mi od razu skojarzyło się z fenyloetyloaminą(PEA) z czekolady i selegiliną(iMAO).
fakt, mleczna czekolada ma mało PEA ale może tak reagujesz. jeżeli jednak nie bierzesz żadnego imao to po prostu tak reagujesz na cukier.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1195 / 223 / 32
23 maja 2021igla83 pisze:
ja bym się cieszył gdyby tak na mnie działała czekolada
hahaha oj tak, ja też :D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 356 / 69 / 0
cukier oddzialuje na osrodek przyjemnosci w mozgu, to normalne u niektorych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.