Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1794 / 123 / 0
Witam. Za kilkanaście dni mam jechać około 5-6 godzin pociągiem. Od dziecka wielbiłem nim jeździć, ten klimat, te mijające z wielką prędkością obrazy otoczenia za oknem itp. Pomyślałem, że można by jakoś wykorzystać moją fascynację i spędzić tę podróż jeszcze ciekawiej. Do rzeczy : Jaki drag polecacie mi na tę sytuację? Chodzi mi o substancję legalną, bo w moim mieście nic ciekawego z nielegalu nie ma. Po podróży powinienem ogarniać na tyle, by wsiąść do odpowiedniego tramwaju, jednak nie muszę wyglądać na zbytnio trzeźwego. Jakieś propozycje?

Zamykam bo topic się powtarza. 2 posty niżej odnośnik do pierwszego tego typu tematu
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 2372 / 56 / 0
Nie polecę nic, ale to "z wielką predkością" to mnie rozjebało. %-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 82 / / 0
Uwaga! Użytkownik jewkilla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.