Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2302 / 399 / 0
01 stycznia 2020drybler pisze:
W sobotę zjadłem największego grzyba ze swoich zbiorów, który miał 3 g. Działanie było delikatne, dlatego wczoraj na godzinę przed taką samą dawką grzybów zjadłem 300 mg moklobemidu i było fantastycznie. Na pewno to jeszcze powtórzę tylko z większą dawką grzybów tak z 3,5- 4 g. Było bardzo głęboko, ale głowy do końca mi nie urwało. Zdałem sobie sprawę, że wszystkie moje lęki biorą się z ja. Pewnie nic odkrywczego, jednak spojrzałem na to z zupełnie innej strony.
Taka jest prawda, że sami generujemy wszystkie swoje emocje, często korzystamy z mechanizmu projekcji i kompensacji
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 3 / 75
Jako, że trzymam się ściśle zasad zalecanych przez pionierów psychodelicznych typu Grofa, Metznera czy Huxleya mam pytanie. Jakie pomysły macie w kwestii przedłużenia działania grzybów np. dwukrotnie?
Uwaga! Użytkownik psychowarrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 43 / 0
@psychowarrior Moje jedyne doświadczenie z rutą stepową i grzybami było właśnie takim jakiego oczekujesz. Normalnie grzyby (jak i inne czwórki) działają na mnie w schemacie godzina peaku i dwie, max trzy godziny afterglow, a tu były cztery peaku i dobre sześć afterglow. Nie powtórzyłem tego, aczkolwiek pewnie kiedyś się skuszę. Ilość krajowych łysiczek to 1,75g na tamtym tripie i koło 3g ruty stepowej godzinę przed grzybami. Zadziałało naprawdę mocno. Nie mam skali, ale 3g normalnie jest jak lekka dawka przy tym.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
co to za zasady i jak się mają do długości tripa? co do kwestii technicznej, to pewnie jakieś imao mogłoby by zadziałać, ale na ile bezpieczne są takie zabawy, to nie wiem.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 3 / 75
Ja chcę bawić się przy ambiencie w klubie gdańskim protokultura dlatego pytam. Chcę przedłużyć to przepiękne oddziaływanie muzyki na całe moje ciało, a nawet na całe moje jestestwo, by dłużej poczuć tą ekstazę. Chcę dać się jej manipulować jak kukiełka... Swoją drogą "afterglow" jak piszesz, mógłby potrwać nawet i 5 przy większej dawce, ale wtedy to już nie na party... 😆 Druga sprawa, skąd ja dopadnę rutę... 😄 A może sok z czarnej porzeczki wystarczy - ponoć też jest inhibitorem monoaminooksydazy 😋
Uwaga! Użytkownik psychowarrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2104 / 467 / 37
Sok z czarnej porzeczki nie działa jak iMAO, to mit.
Lubisz koks?
  • 420 / 43 / 0
Motaj moklobemid od lekarza. Z drugiej strony jak bardzo będziesz chciał to i rutę zmotasz.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
02 stycznia 2020psychowarrior pisze:
Jako, że trzymam się ściśle zasad zalecanych przez pionierów psychodelicznych typu Grofa, Metznera czy Huxleya mam pytanie. Jakie pomysły macie w kwestii przedłużenia działania grzybów np. dwukrotnie?
Dwukrotnie to nie wiem. iMAO z tego co mi wiadomo, to może zwiększyć moc tripa, ale czy przedłuży dwukrotnie? Raczej nie. Prędzej bym się zastanawiał nad zarzuceniem sunifiramu przy schodzeniu peaku, ewentualnie zarzuceniem drugiej partii grzybów przy 3/4 peaku.
02 stycznia 2020ImaneAnys pisze:
Sok z czarnej porzeczki nie działa jak iMAO, to mit.
Działa. O ile masz czysty sok z czarnej porzeczki pochodzenia własnego lub sąsiada, który uprawia porzeczki i robi z nich soki. Nie może być w żadnym stopniu sklepowy. I chodzi tu też o duże ilości typu: pół słoika wypić. Ruszyło to także u mnie kiedyś PEA. Nie w takim stopniu jak ostatnio selegilina, ale PEA działało, więc iMAO też musiało zrobić swoje.
sky is the limit
  • 420 / 43 / 0
Nie będę przekonywać, że przedłużyła mi ruta tripa. Sprawdźcie sami na sobie. To było w święto narodzin słońca trzy lata temu. Zaczęliśmy z współtripującym o 22 z rutą a o 7 rano moja matka pytała co dziś zjedliśmy w nocy bo oczka jak pinć zł. On też miał peak koło czterech godzin. Rano wizuale dalej bardzo wyraźne były.
Edit.
To może być też kwestia dawki, jak było wspomniane. 1,75 g z iMAO to dużo.
  • 124 / 11 / 0
01 stycznia 2020mietowy3 pisze:
Taka jest prawda, że sami generujemy wszystkie swoje emocje, często korzystamy z mechanizmu projekcji i kompensacji
Zgadzam jednak mam małe zastrzeżenie. Bo określone emocje pojawiają się w nas jako reakcja na to co się dzieje w naszym środowisku. Jeśli masz wkoło siebie "ludzi pełnych cnót" (ironicznie, jak w piosence Dżemu oczywiście) np. toksycznego szefa, to nic na to nie poradzisz, że pojawiają się w tobie negatywne emocje. No ale summa summarum oczywiście można to wszystko przepracować i przestać być gąbką, która chłonie negatywne emocje od innych.
02 stycznia 2020psychowarrior pisze:
Jakie pomysły macie w kwestii przedłużenia działania grzybów np. dwukrotnie?
Pewnie iMAO. Tak jak pisałem powyżej grzyby + moklo to zupełnie inny poziom doświadczenia. Nie wiem ile bym musiał grzybków zjeść żeby doznać tego samego co ostatnio po 300 mg moklo + 3 gramy :grzybki:.
Z legalnych iMAO jeszcze jest ziele dziurawca, ale nie wiem na ile to potwierdzone info.
I pamiętaj, że taka zabawa jest potencjalnie niebezpieczna i żeby robić takie rzeczy musisz mieć skończone 333 lata i mieć 33 dorosłych synów, jak prawił jeden koleś w audycji radiowej. Chociaż w internetach czytałem o pacjentach co łączyli IMAO z SSRI i jakoś żyli, ale to już temat na zupełnie inną rozmowę.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.