Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
5 października - 1 miejscówka przeszukana przez 30 min - 1 znaleziona sztuka
15 października - 2 miejscówki przeszukiwane w 2 osoby przez 60 min - 10 znalezionych sztuk
Troche lepiej jest i 5 października wydawało mi się że byc może ktoś mi ogołocił miejscówke ale teraz na dwóch miejscówkach jest identyczna sytuacja ze znajduje po jednej albo dwóch sztukach w jakims miejscu a pozniej dlugo nic
Myśle że sie rozkręci
Elo. Możesz powiedzieć mniej więcej w jakiej części województwa łódzkiego szukasz? Bo ja jesteś z północy łódzkiego dalej na północ już się nie da i nigdy przenigdy nie znalazłem nawet jednej sztuki. Jeśli możesz napisz rejon mniej więcej żebym wiedział czy warto dalej szukać w moich stronach czy jednak trzeba jechać na południe. Dzk
Nie jestem z północy łódzkiego, bardziej centrum, blizej południa.
Zerknąłem sobie na mape satelitarną okolic o których mówisz i może i szału nie robi, ale też nie ma tragedii. Nie wyjeżdżaj daleko od domu jeśli nie znasz tam konkretnych miejscówek, bo tylko stracisz czas i się zdemotywujesz.
Szukaj u siebie, +- 30km, w pobliżu strumyków. Można przyjąć założenie że dowolny punkt w Polsce zawiera co najmniej 2 stanowiska łysiczek w promieniu 20 km od tego punktu.
Prawie wszystkie moje miejscówki są blisko małych okresowych strumyków zniszczonych melioracją, co zapewnia podmokłe podłoże. Inna cecha moich wszystkich miejscówek, łódzkich i świętokrzyskich to to, że każdą łysiczke znajdowałem w miejscu które było MAKSYMALNIE 50 metrów od granicy z lasem, a średnio z 20 m.
gdybym był z północy to bym szukał na pewno w poblizu rzeki Bzury, Ochnii, Kanał Strzegociński - widać na mapie jak zielono jest wzdłuż nich, na pewno znajdzie sie tam jakaś trawiasta polanka typu pastwisko, z dostępem do cienia dawanego przez pobliski las.
Na południe od Gostynińsko-Włocławskiego PK na pewno też by się coś znalazło - chodzi mi o obszar w poblizu Rezerwatu Przyrody Olszyny Rakutowskie. Obstawiłbym 3 stówy, że gdzieś tam w okolicy w tym momencie teraz rośnie co najmniej 1 łysiczka
Kolajna sprawa - odradzam szukać swoich pierwszych w historii miejscówek poza momentem absolutnego wysypu. Przeszukasz łąke i nic nie znajdziesz i nie wiesz czy to dlatego że tam łysiczka nie występuje czy może akurat w tym momencie jeszcze nie wystartowała. Jak dla mnie bez sensu
Póki jeszcze peaku sezonu w naszym regionie nie ma to polecam skupić się na przeczesywaniu mapek - Geoportal warto zaangażować i nauczyc sie go używać, ma dużo wartosciowych informacji o typie gleby w dowolnym miejscu, lepsza jakość map satelitarnych, ukształtowanie terenu itd.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze: Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
wczorajizopropylofenidat pisze: @Damianszaman
Nie jestem z północy łódzkiego, bardziej centrum, blizej południa.
Zerknąłem sobie na mape satelitarną okolic o których mówisz i może i szału nie robi, ale też nie ma tragedii. Nie wyjeżdżaj daleko od domu jeśli nie znasz tam konkretnych miejscówek, bo tylko stracisz czas i się zdemotywujesz.
Szukaj u siebie, +- 30km, w pobliżu strumyków. Można przyjąć założenie że dowolny punkt w Polsce zawiera co najmniej 2 stanowiska łysiczek w promieniu 20 km od tego punktu.
Prawie wszystkie moje miejscówki są blisko małych okresowych strumyków zniszczonych melioracją, co zapewnia podmokłe podłoże. Inna cecha moich wszystkich miejscówek, łódzkich i świętokrzyskich to to, że każdą łysiczke znajdowałem w miejscu które było MAKSYMALNIE 50 metrów od granicy z lasem, a średnio z 20 m.
gdybym był z północy to bym szukał na pewno w poblizu rzeki Bzury, Ochnii, Kanał Strzegociński - widać na mapie jak zielono jest wzdłuż nich, na pewno znajdzie sie tam jakaś trawiasta polanka typu pastwisko, z dostępem do cienia dawanego przez pobliski las.
Na południe od Gostynińsko-Włocławskiego PK na pewno też by się coś znalazło - chodzi mi o obszar w poblizu Rezerwatu Przyrody Olszyny Rakutowskie. Obstawiłbym 3 stówy, że gdzieś tam w okolicy w tym momencie teraz rośnie co najmniej 1 łysiczka
Kolajna sprawa - odradzam szukać swoich pierwszych w historii miejscówek poza momentem absolutnego wysypu. Przeszukasz łąke i nic nie znajdziesz i nie wiesz czy to dlatego że tam łysiczka nie występuje czy może akurat w tym momencie jeszcze nie wystartowała. Jak dla mnie bez sensu
Póki jeszcze peaku sezonu w naszym regionie nie ma to polecam skupić się na przeczesywaniu mapek - Geoportal warto zaangażować i nauczyc sie go używać, ma dużo wartosciowych informacji o typie gleby w dowolnym miejscu, lepsza jakość map satelitarnych, ukształtowanie terenu itd.
. Korelowałem opady, w raz z bliskością rzek + magic mushroom map. Byłem na miejsówce kilka razy zanim znalazłem pierwsze łyse, po prostu byłem przekonany że tam się znajdują i uparcie dążyłem do celu.
Czy las o którym mówisz jest może od strony południowej?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/bol-plecow-ekstrakt.png)
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców
Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/clusterofpsilocybesub.jpg)
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psilocybemexicana.jpg)
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.