Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 18 / 0
Byłem dzisiaj na spotach i jeszcze szło coś znaleźć. Większość podczerniała i przemarznięta ale zawsze coś.
  • 871 / 119 / 22
JestemSoba-Chyba pisze:
Sęk w tym że global (tak, chyba Ty, jak nie to ktoś inny co znaczy że jest nas więcej) już kiedyś przypucowałeś się z dokładnym położeniem miejscówki (nawet kurwa podałeś ulice!) i pomijając już wszystkich wyżej którzy się zgłosili do tego że podpierdalają Ci grzyby to do tej listy musisz dopisać i mnie. Ale tak czy siak dzięki za miejscówę, ja w tym roku wycisnąłem z niej około 400sztuk.
To ja się dzielę z empatogeniczno-psychodeliczno-hippisowskim nastawieniem, a ty mnie... :motz: Eh... Dobrze, że chociaż podziękowałeś i uszczęśliwiłeś się zbiorem. :-) I tak tę miejscówkę spisałem na straty i tegoroczne zbiory mam z łąki, gdzie na środku rosła purchawica olbrzymia:

[ external image ].

Byłem tam wczoraj na sesji zdjęciowej-krajobrazowej i w poszukiwaniu kołpaczka pośredniego. Rosło coś podobnego, ale przemrożone i rozciapciane więc niemiarodajne. Sezon (swój) uważam za zamknięty, bo jak pisze SmokeNDust "większość podczerniała", a właściwie wszystkie z 8-miu znalezionych (pozostałe 4 są nawet większe):

[ external image ]

Mam prawie setkę i planuję łyknąć na raz w dobrym S&S (chyba Wigilia).
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Pytanie do hyperrealowiczów z Warszawy i okolic:
da się jeszcze coś znaleźć czy już zero?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ external image ]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 28 / 8 / 0
Najlepiej wyjść i sprawdzić samemu, ale zdradzę Ci, że wczoraj jeszcze coś znalazłem.
  • 1 / / 0
Pytanie...

Już chyba po sezonie, prawda? ;/
There he goes. One of God's own prototypes.
A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production.

Too weird to live, and too rare to die.
  • 3 / / 0
U mnie już pusto, ech..
  • 12 / / 0
Okolice Łodzi w tym roku totalne zero, ale pogoda sprzyja więc wysyp blisko albo już. Pozdrawiam z pępka Polski.
  • 51 / 8 / 0
sqz pisze:
Pytanie...

Już chyba po sezonie, prawda? ;/
Nieprawda! wczoraj 90, a 4 dni temu 120 na innym spocie. Dodam że po 4 dniach gdy łąka byłła pokryta śniegiem a temperatura ciągle zazwyczaj poniżej zera, grzybnia dalej owocuje bez probemów. Jutro polece na ten co 4 dni temu i jestem przekonany ze nie będzie tragicznie, pogoda teraz dopisuje ;)
  • 28 / 1 / 0
karoleczko pisze:
Najlepiej wyjść i sprawdzić samemu, ale zdradzę Ci, że wczoraj jeszcze coś znalazłem.
Graty, też wyszedłem, ale chyba nie mam tyle szczęścia %-D
[ external image ]
  • 28 / 8 / 0
Wczoraj w poszukiwaniu nowych miejscówek w godzinkę znalazłem ok 50 z 3 różnych pól :P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.