Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1 / / 0
Hej. Znajdujecie jeszcze ? Ja od jakiegoś czasu mieszkam w zg. W swoim rodzinnym mieście miałem miejscówki , tutaj niestety jestem na etapie poszukiwań :/
  • 143 / 1 / 0
Dzisiaj kolejny raz byłem na moich ulubionych łąkach gdzie bywał ładny wysyp kilka lat z rzędu i nadal jest straszna bieda 9sztuk :( spotkałem gościa który spacerował z aparatem w celu focenia orłów które gniazdują w okolicy(sam widziałem ok 2tyg temu jednego) Opowiadał że zna te łąki od 20lat i zawsze tam były grzyby, jak widać zmieniło się to od zeszłego roku :(
Wygląda na to że po kilka razy jeżdżąc uzbieram dla siebie na tripa a znajomi muszą poczekać do przyszłego roku.
  • 52 / 4 / 1
Na Dolnym Śląsku, w górach też jeszcze są. Po godzinie można z 30-50 szt znaleźć jeśli łąka się do Ciebie i Ty do niej uśmiechnie :)
Na razie nad ranem jest 0-3 stopnie, potem robi się cieplej ale śnieg jeszcze nie sypał (trochę prószył w śr ale byłem w czw i super zbiór).
Myślę, że jeszcze trochę będzie co zbierać. OBY :)
  • 52 / 4 / 1
Dzisiaj najlepszy zbiór (na 3 wyjścia od 1 listopada), więc są. Mokre i śluzowate ale są:)
  • 28 / 8 / 0
Ziomeczki, u mnie sezon zaczął się na dobre dopiero w tę sobotę ;) Przez sobotę i niedzielę z kumplem łącznie zbieraliśmy ok 5h, a nazbieraliśmy we dwóch ok 2000 ;) :gun:
  • 3497 / 742 / 9
Dałbyś fote.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 4 / 1
Ło człowieku! 2000 ?!? A gdzie to takie radosne zbiory ?!
Ja z 4godz i ok 150szt byłem zachwycony :D A Tu mi z 2tys machnąłeś..
  • 28 / 8 / 0
Sobotnie zbiory liczyliśmy i było ok 950szt=23,85g,a niedzielne porównaliśmy wagowo po ususzeniu i wyszło 23,32g, więc może przesadziłem z 2000, pewnie zebraliśmy bliżej 1900szt ;)
A zrobię i wstawię Wam fotki, a co mi tam, tylko ususzonych, bo czasu nie cofnę, a nie robiłem wcześniej ;)
W pojemniku po lewej stronie są zbiory sobotnie + z niedzieli z poprzedniego tygodnia, łącznie ok 36g (ok 1400szt), a po prawej zbiory tylko z tej niedzieli 23,32g (ok 950szt).
[ external image ]
[ external image ]

Jutro zamierzam wybrać się jeszcze, bo zostało tego tam w cholerę, ale wieczór wyganiał, a wczoraj i dzisiaj uczelnia. Mam nadzieję, że jutro nie spadnie śnieg :(
Kumpel zbiera od jakichś 5 lat, to mówił, że nigdy tyle, w tak krótkim czasie nie zebrał :D
Pozdro i powodzenia wysypowego ;)
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2016 przez karoleczko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3497 / 742 / 9
Można wiedzieć jaki rejon Polski?
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 8 / 0
Centralno wschodnia część Polski ;)
Foty wrzuciłem, nawet były przez chwilę, ale usunięto mojego posta
Zablokowany
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.