Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przy okazji na moim spocie pojawili się inni amatorzy - podejrzewałem to od dawna, ale teraz już mam dowód. Oczywiście fajnie, że inni też zbierają, jednak odzywa się we mnie typowy janusz, który najchętniej miałby wszystko dla siebie, albowiem spot nie należy do super urodzajnych ;D
2 tyg temu 16 sztuk
Tyg temu okolo 20
Natomiast dzisiejszego dnia 55 może to też sprawa tego że byłem z kumplem nie sam
Jeszcze w tym tygodniu na pewno sie wybiore. Niedaleko miejscówek jest pole gdzie srają krowy myśle że to może być złoty strzał i w końcu napełnie cała siate z biedry :D
Btw ma ktoś jakieś sprawdzone miejscówki w Bieszczadach ? Planuje się tam wybrać w listopadzie a z tego co mi wiadomo to łysiczkowe eldorado :D Pozdrowienia z Gór Świętokrzyskich i udanych zbiorów !
Nie ma to jak własne znaleziska. Z tego co widzę po portalu zukerberga sezon obrodził, zresztą nie byle to rok, ten 2020, i żal by było się z kapeluchami nie skonsultować.
Ale nie syplo jeszcze grzybem. Duzom sie nachodzil za tymi co nazbieralem.
Zreszta jak co roku im wiecej terenu przeczesze tym wiecej przyniose bo łyse migruja to tu to tam....
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.