Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 113 / 50 / 10
No to i ja się wpiszę. Lubelskie 64 szt ale może w 3 godziny. Grzyby się zaczynają a ja mam niewielką tylko jedną sprawdzoną miejscówkę, wpadnę tam za tydzień przy weekendzie i sobie ogarnę czy lepiej. także :listen: gdzie co jest, bo już są. Powiadam wam :old:
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 135 / / 0
Ok. Na południu podlasia zaczeły wyskakiwac, za tydzien można ruszać. A pogodynka mówiła że do pazdziernika bedzie padać :diabolic:
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 26 / / 0
Piątkowe poszukiwania na wschodnim krańcu Kampinosu zakończone porażką, polana była usiana podobnymi grzybami, ale tych właściwych nie znaleziono, następne podejście będzie bardziej w północnej części KPN.
  • 15 / / 0
Dzieki Rahciah za info. ;) mapka przydatna, jutro z rana skacze z ziombelami na normalne grzybki prawdopodnie, to obczaje polanki po drodze i zdam relacje. BTW na bank jest tu wiele osob z lodzi i nie wierze, ze nie ma z tamtych rejonow na forum zadnego zbieracza ;d pewnie kazdy cicho siedzi i zbiera plony xD
  • 499 / 2 / 0
śluńsk 50 szt na szybko, czyli jadymy :D
  • 88 / 1 / 0
galaxies exploding are industrial accidents
  • 10 / / 0
Czy mógł by mnie ktoś z bardziej doświatczonych grzybiarzy rozwiać pare wątpliwości na temat łysiczki:
(nie wiem gdzie to wsadzić , bo wszystkie działy typu faq wydają się być zamknięte)
-Ja bardzo wraźliwa Ł jest na spaliny ja daleko od drogi udaje się zazwyczaj znaleść Ł.
-Czy Ł udaje się znaleść w miejscach przy rzecznych
-Czy czesto udaje się znaleść Ł na łąkach otoczony lasem lub przy lesię
Ja osobiście znalazłę wczoraj pare jadalnych trzy muchomory (jestę po wypiciu wywaru z tych drugich ,połowy) z tego wniosek taki że w za bardzo leśne miejscę się zapuściłem.
  • 1 / / 0
hus pisze:
Siema panowie i panie. Jest to pierwszy moj post tutaj, ale bacznie obserwuje forum od dluzszego czasu ;d. Ostatnio z ziomkami obczajali my tereny w okolicach Katowic. Jest cos ciekawego? bo poki co to lipa i za bardzo nie ma gdzie szukac... Macie jakies sprawdzone miejscowki? na 3 stawach cos bedzie? bo wydaje sie taka naturalna czescia Katowic, wiec i moze natura nas tu milo obdaruje :D?
jeśli masz ochotę na zuo\pę, kawę lub kanapkę ,zapraszam na prv :)

Scalam. -dsn
Buraq pisze:
Na śląsku leje i leje już tydzień:)
Ktoś chętny na wypad?
namiot 4 osobowy posiadam i niezbędne do dłuższego pobytu sprzęty:)
też planuję wyprawę z namiotem, a gdzię planujesz wyopad? :-)
  • 61 / / 0
@up
o właśnie takie śliczne okazy wszędzie znajdowałem ;)

teraz pytanie do grzybiarzy: jak często uczęszczać na łąkę? ile czasu dać grzybom aby odrosły?
And I was thinking to myself,
’this could be heaven or this could be hell’
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say...
Welcome to the hotel california
  • 155 / 14 / 0
Podlasie 40km na polnoc od bstoku
Znalezione na malym fragmencie ok. 120 sztuk. zerwalem jakies 20-30 ale wyrzucilem bo wydawalo sie zbyt piekne by na tak malym fragmencie znalezc ich tyle. zerwalemtylko okazy ktore najbardziej z kepek sie wychylaly. zostawilem jakies 100 malutkich sztuk by mogly urosnac.
Trafilem na nie poprostu sobie spacerujac za miastem, nie mialem zadnych planow na znalezienie czegokolwiek, a tu taka mila niespodzianka

Wedle życzenia. -dsn

Prosze o zlaczenie z postem wyzej

wrocilem na miejscowke z przed paru dni a tam 40 sztuk w 5 min.szybka akcja.
zostawilem kilkanascie malych za ile mniej wiecej bedzie mozna wrocic po wiecej ?

http://imageshack.us/photo/my-images/580/qgp9.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/10/y3sp.jpg/
BREJKOR SZMATO !
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.