Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
Czy komuś zostało po tripie coś, czego by sobie nie całkiem zyczyl i nie chce sie usunąć?

P.S: Nie, mnie nie ;D
  • 5299 / 106 / 0
Tak! Na stałe, na zawsze wieki wieków amen pozostanie mi w pamięći pierwszy trip, specyficzny bodyload w postaci tryptaminowego splątania, później piękne klocki na chmurach, śmiech i tak dalej. Właściwie nie narzekam i prawdę pisząc jak najbardziej sobie tego życzę, abym pamiętał ową podróż. A najlepiej żeby się powtórzyła ;] Hmm negatywnych efektów zawieszenia się nie zaobserwowałem. Przez około dwa tygodnie nie chciała się usunąc podwyższona temperatura ciała i paskudnie mocny, dobry humor. Tak bardziej do temtu, mianowicie słyszałem wielokrotnie o tym, że "bomba może się zawiesić" jednak jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem i jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić. Prometeusz, przyznaj się ;> co z Tobą jest nie tak po ostatnim grzybieniu? ;>
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 62 / / 0
Nie, wszystko luźno po moich 2 razach. Ale jest to tak mocny narkotyk, ze wolę się upewnić, zanim zaczne wpierdalać regularnie ;D.
  • 5299 / 106 / 0
Regularnie? Chyba nie masz zamiaru jeść raz w miesiącu ;) ? Rysy mogą się pojawić jak po większości dość silnych psychodelików, wszystko zależy od ilości i częstości, psychiki, miejsca i nastawienia. Jak się je kilka razy do roku w ilościach umiarkowanych w odpowiednich s&s to rysy raczej wystąpić nie powinny - imho.
  • 62 / / 0
Raz na miesiąc może nie, ale co 2, 3 ^^
  • 2244 / 25 / 0
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rysy

Prometeusz pisze:
Nie, wszystko luźno po moich 2 razach. Ale jest to tak mocny narkotyk, ze wolę się upewnić, zanim zaczne wpierdalać regularnie ;D.
Powodzenia.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Prometeusz pisze:
Raz na miesiąc może nie, ale co 2, 3 ^^
Jak tak będziesz jeść to się znudzą. Dwa, trzy razy do roku góra...

@Borrasca http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielki_Szyszak Wielki Szyszak!!
  • 2244 / 25 / 0
Wielki szaszłyk z grilla jest ok.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: marita.2 »
Dawno,dawno temu,gdy odkryto właściwości grzybów,zaczęto otaczać je szacunkiem i czcią.Konsumowali je szamani(w pierwotnym znaczeniu tego słowa)-jedynie przy wielkich świętach lub niezwykłych wydarzeniach,najwyżej KILKA RAZY W ROKU.Ponadto w niektórych plemionach zaszczytu podróży grzybowej dostąpić mogli zwyczajni ich członkowie-jedynie RAZ W ŻYCIU,i traktowali to jako wyznacznik całej swej przyszłości.Nieskażeni truciznami cywilizacji bez obaw poddawali się magii grzybów,ulegali monumentalnym doznaniom i przejmowali dobro,siłę i mądrość.
Jeść grzyby regularnie?Uwielbiam!Prawdziwki,kurki,pieczarki.Jeśli mowa o regularnym wrzucaniu halucynogenów to...brrr! profanacja :#: i szaleństwo :wall: .Bez sensu :nuts: .
  • 98 / 1 / 0
[quote="marita.2"]
Jeśli mowa o regularnym wrzucaniu halucynogenów to...brrr! profanacja ]

święta racja - profanacja ;-)
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.