Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
panie oraz panowie wracajac z pola zajrzalem na hypa i jak sie okazalo kołpaczki dzwonkowate (Panaeolus sphinctrinus) których to widziałem całkiem sporo takze sa psychoaktywne lecz z miejsza moca niz lysiczki, informacje sprawdziłem na erowidzie są http://www.erowid.org/plants/mushrooms/ ... fo12.shtml

Przegladajac dalej portal natrafiłem na ten art https://hyperreal.info/comment/reply/786 gdzie jest napisane, że jedyne psychoaktywne kołpaczki dostępne na naszym terenie w naturze to Panaeolus rickenii i większy od niego Panaeolus subbalteatus.

W tym wszystkim sie pogubiłem więc prosze was o pomooc i wyjasnienie tutaj czy zbierać cos oprucz łysiczek ??
jezeli tak to napiszcie ile spozyc owych kołpaczków i jakie to maja w koncu byc?
  • 884 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Poczytaj wątki Grzyby - gdzie znaleźć (dziko rosnące) oraz Grzyby - wątek ogólny. Były tam już dyskusje o kołpaczkach i opisywane tripy po nich.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bonifacy22 »
Tez chcialbym sie dowiedziec jak w koncu jest z tymi kolpaczkami.Sa tez inne gatunki oprocz kolpaczkow :
-Gymnopilus spectabilis.
-Stropharia (Pierścieniaki
-Conocybe (Stożkogłówki)
Wie ktos cos o tych gatunkach ?
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
bonifacy22 pisze:
Wie ktos cos o tych gatunkach ?
www.duckduckgo.com
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wscieklyskurwiel »
przeszukałem grzyby watek ogulny nie ma tam nic

jakby ktos wiedzial to niech poda strone w tym drugi watku o grzybach (*gdzie szukac?) ze3by nie przeszukiwac prawie 60 stron

a te trip reporty to byly wogule po jakich kolpaczkach?

zalezy mi na odp bo jade jutro znowu na zibeny a bylo ostatnio duzo tych "podjebek" lysiczek (chodzi o kolpaki dzwonkowate) i nie wiem czy je zbierać
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manwithnoname »
Poszukajcie sobie w sieci ksiazek (ja znalazlem na DC):

Magic Mushrooms Around The World, By Jochen Gartz
Psilocybin Mushrooms of the World - Paul Stamets
The Psilocybin Mushroom Image Guide

Nawet jesli nie skorzystacie to i tak ciekawa lektura. Ja osobiswcie zostaje przy lysiczkach (dosc mam ostatnimi czasy eksperymentowania). Ponoc czeka nas dluga jesien i lekka zima wiec badzmy dobrej mysli. W ostatecznosci mozna cos zamowic i sprobowac samemu wychodowac lub jechac w bieszczady :-p

Przynajmiej jest ladna pogoda :-D

PS.
Ja tez mam cisnienie. Myslalem, ze do konca pazdziernika bede mial juz zapas na caly rok, a tu bida, trzeba czekac.
"Nemo sapiens nisi patiens"
it's good to try to trip for living, not to live for tripping
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Dokonałem chyba przełomowego odkrycia.
Byłem wczoraj w poszukiwaniu łysiczek,ale znalazłem tylko 3,za to znalazłem tak z kilkadziesiąt kołpaczków z gatunku Panaeolus sphinctrinus(takich z białym cienkimi kapeluszami-prawie że przeźroczystymi na długich nóżkach),wracając i jadąc przez pobliski las znalazłem znowu kołpaczki na ścieżce i na poboczach ,na takim mchu.Rosły tak w grupach po kilkadziesiąt.Razem było ich około 450.
Postanowiliśmy je zjeść z kumplem,ja zjadłem ok.250 a kumpel 200.Tal po godzince zaczeła nadchodzić widoczna poprawa humoru-coś jak po 30-35 normalnych grzybach,ale żadnych wizualnych.Więc postanowiliśmy zajarać 2 lufki zioła(dobra sativia).Potem zaczeła się totalnie zajebista jazda:lampy zaczeły świecić bardzo intensywnie,wokół nich roztaczały się kolorowe obwódki,odchodziły od nich też kolorowe mieniące się promienie.Póżniej kiedy szliśmy drogą zobaczyliśmy wielką gołą babę,która naprawdę okazała się wierzbą.Ptem znowu zbuchaliśmy rurę.Widoki widziane z daleka były niesamowicie kolorowe(kolory wręcz się rozpływały);te kolory i kształy sprawiały wrażenie jak by to były pięne obrazy obrazy namalowane przez jakiegoś malarza.Pózniej jak szliśmy to latarnie świecące przez mgłe,dawały taki efekt taki jakby odchodziły z nich tęcze,wyobraźcie sobie szereg latarni,a z każdej idzie tęcza.Poszliśmy dalej.Póżniej patrzymy co tu tyle ludzi,później okazało się że są to palety z cegłami.Póżniej znowu zabakaliśmy rure,poszliśmy dalej i widzieliśmy drzewa a wokół nich rozciągała się mgła,wrażenia wzrokowe były niesamowite:wyglądały jakby mgła otulałe je jakimś szalem,jakby drzewa topiły się w jeziorze mogły.Wogóle sama mgła po ciemku była extra-nie była to zwykła mgła lecz sprawiałą wrażenie że żyje,była taka tajemnicza,magiczna.
Podsumowując:była to najlepsza faza mojego życia.Było tak niesamowicie,pięknie,baśniowo.Czułem się jak w bajce,albo książce fantasy.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Było tak niesamowicie,pięknie,baśniowo.Czułem się jak w bajce,albo książce fantasy.
zmieszaj salvie z hackiem :D stan bardzo podobny :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Ludzie zbierajcie kołpaczki, wiecie ile ich rośni w lasach-łatwo je znaleźć bo rosną przy samych ścieżkach.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Ludzie zbierajcie kołpaczki, wiecie ile ich rośni w lasach-łatwo je znaleźć bo rosną przy samych ścieżkach.
lol, ale nie działaja :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.