Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Mi tam się kojarzy ze starym hippisem :D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salviar »
A to moja salvia:

Tutaj zdjęcie sd bez liści, głupi byłem i ściąłem wszystkie liście sadzonce bo chciałem wejść w świat sd
[ external image ]

15 wrzesień
[ external image ]

04 październik:
[ external image ]

Dzisiejsze zdjęcie czyli 8 listopad 07
[ external image ]
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Ktoś jeszcze ma jakiekolwiek wątpliwości, czy opłaca się zbudować boxa?
Mistyku masz piękne szałwie :)
Napisz ile wydałeś na to pieniędzy, bo coś mi się zdaje, że to lepsza inwestycja niż kupowanie wszelkich grzybobójczych wynalazków o wątpliwej skuteczności.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
[quote="Rodzynka"]
Mistyku masz piękne szałwie ]

Dziekuję:)

Kosztorys powykonawczy tego growboxa kształuje sie tak:

świetlówka 24W/6400k z przesyłką - 25zł
ebonitowe mocowanie do żarówki - 3zł
folia auminiowa z Biedronki - 2zł
karton znaleziony przy sklepie spożywczym - 0zł
wentylator ze starej obudowy komputerowej - 0zł
Przewody+ wtyczka+ zasilacz wentylatora
<z odzysku> - 0zł
taśma klejąca "prezent" od brata:) - 0zł
-----------
razem 30zł

Opcjonalnie jeszcze 10zł za włącznik czasowy z Obi.
Do tego trzeba oczywiście doliczyć kilka roboczo-godzin :)
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Z tego co pamiętam mój kosztował mniej więcej tyle samo

świetlówka liniowa w oprawie i kablami 8W/6400k ~ 25zł (nie pamiętam już dokładnie ile:( )
folia aluminiowa z Biedronki - 2zł
karton wyniesiony z supermarketu - 0zł
wentylator ze starej obudowy komputerowej - 0zł
taśma klejąca jakaś była - 0zł
wyłącznik czasowy w prezencie od brata bo akurat miał zbędny ;)- 0zł
----------------------------------------------------------------------------
27zł

Radość z patrzenia na to, jak twoje szałwie pięknie rosną - bezcenna
Za wszystko inne zapłacisz... a zresztą nikt mi nie płaci ze reklamę tej firmy, ale wiadomo o co chodzi :)
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
http://img132.imageshack.us/img132/6522/dscn6162yw9.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/4452/dscn6160na0.jpg

duza, dostalem ja od p. jakis rok temu. potem jego szalwia umierzła, wiec peirwsza sadzonka wrocila do niego.
drugie zdjecie przedstawia druga sadzonke, rosnie w malym boksiku, 25x25centymetrow, 20watowa swietlowka i folia aluminiowa w srodku + wiatraczek od karty graficznej. daje rade :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
[quote="rysiekzklanu"]
drugie zdjecie przedstawia druga sadzonke, rosnie w malym boksiku, 25x25centymetrow, 20watowa swietlowka i folia aluminiowa w srodku + wiatraczek od karty graficznej. daje rade ]

Nie przesadzasz z oświetleniem do takiej kruszynki? Toż ja 6 większych oświetlam 18 W świetlówką, i rośnie idealnie, nie mutuje się tylko wciąż wypuszcza nowe liście...
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
swietlowka ma 22 albo 18. mniejszych nie mialem pod reka w chwili konstruowania boksa. poczatkowo byl wykozystywany do rozkrzaczania malych kanabek ale zostal przejety przez szalwie.
nie domykam drzwiczek zeby nie bylo im zbyt goraco, przez co troche swiatla ucieka.
wogole jesli chodzi o swiatlo i szalwie, to to wszystko jakies pierdoly sa chyba. czytalem ze trzeba trzymac ja w rozproszonym swietle, na zachodnim parapecie itp, a w lato stoi na parapecie od poludniowego wschodu, laduje te elektrony w atp i rosnie az doniczka drzy na parapecie ;]
a co do mutacji.. chodzi ci o ten jeden krzywy listek? chcialem ja troche przysuszyc zeby ulatwic jej rozwoj systemu korzeniowego i troche bardziej ja do tego zmotywowac, noo i wtedy delikatnie podsechł jej jeden z listkow i dlatego ma mniejsza powierzchnie. ale nastepne juz sa eleganckie i rowne.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Hmmm, pewnie to jest tak, że Szałwia ma sporą tolerancję świetlną. Grunt to dobra temperatura w boxie po prostu.

A co do tych wszystkich porad, to faktycznie każdy co innego mówi. Dlatego najlepiej samemu dojść do własnej, dającej pożądane rezultaty metody - czy to co to budowy domku dla roślinki, czy extrakcji liści z niej uzyskanych.

Mi końcówki liści czerniały od za niskiej temperatury i pasożytów. Po pokonaniu ich wszystkie rosną piękne, najpierw soczysto, a później ciemnozielone :).
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: =HarY= »
Riki tiki narkotyki :P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.