Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 911 / 207 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Proponuję do żucia szałwii trenować na nie słodzonej mocnej herbacie. Ja nigdy nie słodziłem herbaty, piję same mocne napary i nie mam żadnych problemów z trzymaniem w ustach wszelkich ziół. Powiem nawet, że lubię tak z 5g suszu SD sobie załadować pod język :cool:
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Odkładając na bok dyskusję o "działa, czy nie działa", wspomnę tylko że szałwiową goryczkę można kontrować miodem. Co parę minut łyżeczka miodu do ust i do przodu.

Żułem tylko waciki, którymi wycierałem talerz na którym parował ekstrakt. Szkoda mi było tego, czego nie dało się zdrapać z talerza jak rozpuszczalnik wyparował, to wacikiem namoczonym w rozpuszczalniku przecierałem talerz, suszyłem wacik, a potem kilka takich wacików żułem. Efekty: między "S", a "A" w skali S-A-L-V-I-A.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.