Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Orientuje sie ktoś z was czy odmiana "Danish flag" jest wysokomorfinowa? :-/
  • 3013 / 1015 / 0
tak, właśnie zamówiłem 3 paczki po pol grama. kupuj spokojnie.

https://imgur.com/a/4way9

ja swoje kupilem z allegro. nie moge sie doczekać zbiorów
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3901 / 561 / 0
Jaka cena? I gdzie będziesz sadził? Nieuzytki, teren budowy?
Ciekawe ile moze z tego wyjsc towaru, pewnie niewiele.

Tylko bądź ostrożny i uwazaj, zeby Cię nie złapali ;-) Pamietam chlopaka, ktory posadził sobie trawkę na zewnątrz i polismeni zastawili na niego zasadzkę. Czekali kiedy przyjdzie na miejsce i go capnęli.
Jedną babcię terroryzowali bo miala pare makowek w ogródku, musiala zaplacic srogą karę finansową ;-)

Pamiętaj, ze jak cos zacznie wyrastac to trzeba roślinki poprzedzielać. Tak zeby nie byly blizej siebie niz te ok 10cm.
  • 30 / 2 / 0
Ceny nasion oscylują w przedziale 1-3 zł za opakowanie 0,5g. Widzieliście gdzieś tą odmianę giganteum, tzn. jej nasiona w sprzedaży w PL? Ciekaw jestem jaką odmianą handlują w tych śmiesznych aukcjach typu: "Mak lekarski dla kolekcjonerów!"
  • 3013 / 1015 / 0
16 marca 2018ciopek pisze:
Ceny nasion oscylują w przedziale 1-3 zł za opakowanie 0,5g. Widzieliście gdzieś tą odmianę giganteum, tzn. jej nasiona w sprzedaży w PL? Ciekaw jestem jaką odmianą handlują w tych śmiesznych aukcjach typu: "Mak lekarski dla kolekcjonerów!"
ja zapłaciłem 4,50 za 3 opakowania. a co do twojego pytania o giganta to raczej musisz się zadowolić danish flagiem. na allegro pewnie sprzedają jakies sklepowe nasiona do jedzenia. kupi taki sprzedawca 0,5kg i bedzie sprzedawal po gramie i sobie zarobi.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 600 / 68 / 0
Wystarczy ze wpiszecie w duckduckgo „papaver somniferum giganteum nasiona” i juz macie sporo ofert kupna.
Druga sprawa po co sie bawic w kupowanie smiesznie malych paczek nasion , lepiej kupic Wam np Helcom , mozecie nawet przeplukac i dopiero sadzic. Macie 500g nasion a nie jakies 0.5g :)
  • 3013 / 1015 / 0
użytkownikowi ciopek chodziło o oferty kupna w polsce a nie z ebaya. a co do drugiej części posta to masz racje, ale zapłaciłem niedużo więc wolę kupic "specjalny" mak niż biegać po sklepach i szukać klepliwego. szczególnie że u mnie w mieście z tym ciężko. a jesli mak urosnie to w suchej makówce bedzie od chuja nasionek, ktore mozna potem zasiać. :finger:

with regards, przodownik
  • 600 / 68 / 0
Ja rowniez pisalem o Polsce , giganteum przeciez mozna kupic na allegro czy nawet w paru innych sklepach , z pierwszych stron duckduckgo.
Jak juz kupiles nasiona to w porzadku ale do siania , nie musisz „biegac” po sklepach , wystarczy np Helcom z Francji , nie musi byc klepiaca seria czy nawet jakas mocna.
  • 600 / 68 / 0
Wybaczcie , chwilowe problemy z czytaniem. Samych ofert jezeli mowimy o papaver somniferum giganteum to w Polsce nie ma , jedynie na Polskim ebay ceny ok 30zl razem z wysylka z UK lub DE.
Sorry za zamieszanie.
  • 3013 / 1015 / 0
generalnie więcej zachodu niż korzysci, to sie opłaca jak sie uprawia hektary maku. jeśli ktoś chce mieć male poletko na wlasne potrzeby to wystarczy mu kilka torebek danish flaga. dostanie to w każdej hurtowni w większym miescie za śmieszne pieniadze

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.