Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 145 / 2 / 0
Witajcie, pewnie wiele razy byl juz poruszany temat uposledzenia pamieci krotkorwalej ale ja osobiscie nie znalazlem informacji ktore mnie ciekawia. Mianowicie, chodzi o odniesienie sie do nauki (uczenia sie) czyli zastanawiam sie jak to dziala- tzn. zakladam ze jesli zapalimy i wezmiemy sie za nauke to prawdopodobnie bardzo ciezko bedzie cos zapamietac i na drugi dzien tez nie bedziemy pamietac nic z tego czego sie uczylismy. A jak to wyglada jesli uczymy sie na trzezwo a po tym palimy, jak bedzie z ta wiedza na drugi dzien? Czy palenie uposledza pamiec wstecz?
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Zapal i sprawdź :-D .

Zależy łod osobnika.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
jedyne co moge powiedziec ze swego doświadczenia to działa na tej zasadzie że:
jak jarasz bardzo duzo zielska, to twoja osoba nie potrafi jakby myslec o przyszlosci, przeszlosci, tylko caly czas jakby brala jedynie aktualny stan czasu. Rzeczy ktore działy sie wczoraj, czy przedwczoraj, ktore aktualnie sa w pamieci krotkotrwalej, przypomnisz sobie o nich, gdy wejda na pamiec dlugotrwala, czyli po 2,3 tygodniach. Wtedy przypomnisz sobie dokladne szczegoly co sie ostatnio dzialo, a nie ogolnie "ze cos tam". Jak probowalem sobie cos przypomniec co sie dzialo niedawno temu, to mialem ucisk z tylu glowy, czyli to tylnia czesc glowy jest uposledzona i jak probojesz sobie cos przypomniec to powstaje takie wkurzajace uczucie bezsilnosci.To tyle pozdr
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / / 0
Nieprzeczytany post autor: HunT »
Hm, ja nigdy nie miałem problemów z przypomnieniem sobie po paleniu czegoś, czego się nauczyłem / dowiedziałem na trzeźwo. Zupełnie inaczej ma się sprawa w przypadku przyswajania informacji niedługo po jaraniu - wtedy to już nie ma opcji żeby pamiętać.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
o ile dobrze pamiętam jakieś 1,5h po zapaleniu spada poziom acetylocholiny w mózgu, dobrze na to robią wszelkie inhibitory acetylocholinoesterazy: różne gatunki szałwii, melisa, dziurawiec. info: 1,2,3
trochę pomaga też ginkgo - jest inhibitorem wychwytu zwrotnego ACh
na problemy z pamięcią długotrwałą po zielu pomagają wszelkie inhibitory NMDA, zwłaszcza w dawkach umożliwiających zachowanie pionowości %-D osobiście chwalę sobie tatarak
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
no prosze.. :) heh dowód na to że każda roślinka jest potrzebna, konopie na zrelaksowanie a inne na zregenerowanie... wszystko co stworzyła natura jest potrzebne, tylko dziwi mnie to że mamuśka naturka nie przewidziała tego że dawając człowiekowi rozum sama siebie zniszczy...
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 255 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: hamah »
ogar mzoe o to chodzi ,zyjemy marnujac wszystko za soba wkonsu wszysto pierdolnie i z jakis karaluchow po milionach lat uforumuje si jakis pozmowol ze swadfomoscia x
"Sit back with this six-pack and a spliff that"
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
  • 4024 / 371 / 951
Jak dla mnie, całe to upośledzenie pamięci krótkotrwałej sprowadza się do pamięci podręcznej operacyjnej, że się tak wyrażę. Przeszkadza w zapamiętywaniu głównie rozproszenie uwagi. Jeśli już czymś się człek zainteresuje, skoncentruje, w cuś wdroży - z zapamiętywaniem nie ma większego problemu.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 232 / / 0
pij magnez, ucz się na dniach, jaraj tylko przed snem i bd z twoim łbem oks!
Wszystko co napisałem powyżej to fikcja literacka. Elo Elo 5 dwa zero.
  • 1169 / 16 / 0
co pan pierdolisz, ja od wtorku mam matury i caly czas sie uczę najrbany sqnem (teraz rowniez :D)

Efekty zobaczymy w nadchodzącym tygodniu ;d
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.