Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 30 / 11 / 0
Witam tutaj soczewica team na ten moment wygląda to tak, eksperymentuje też z dzikim ryzem i w tym właśnie pokładałem większą nadzieję a tu niespodzianka soczewica wystartowała pierwsza. Ale to i tak nie umywa się sloika z kukurydza ktury w startował już po 7 dnia ha po 9 widoczne byky skupiska grzybni, dla porównania soczewicy zajęło to 21 dni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 260 / 22 / 1
A zrobiłeś otwory na cyrkulację powietrza? Możesz je przemiętolić, żeby zakolonizowało się szybciej.
Wygląda na to, że mamy Polski odpowiednik ryżu wujka bena %-D
  • 30 / 11 / 0
Tak zrobiłem otworki cyrkulacyjne, i tak mietosilem dla szybszego rozwoju.
  • 30 / 11 / 0
Wszystko co dobre szybko się kończy saszetka umrla wdala się pleśń.
  • 84 / 36 / 0
Pochodziłem trochę po sklepach i znalazłem kandydata polskiego. Co prawda biały, ale lepszy ryż nic nic. %-D
W lelklerku za 4.5 ryż biały basmati firmy "Comptov du Giain", "gotowy już w 120 sekund" . Przez okienko na dole widać, że jest w miarę suchy, bez dodatku oleju/oliwy jak kasze z lilda. W składzie żadnych przypraw, dodatkowych ziaren, czy czegokolwiek co było w ryżach w oszą, ryżach firmy knurr, gotowych daniach wujka bena i gotowcach z innych sieci marketów.
Zaszczepiłem 05/01 4cc meduzy. Dziś czuć przez dziurę do wietrzenia pieczarki, więc jest szansa.

PS. Jako Polacy powinniśmy być bardziej leniwi, może wtedy dadzą nam większy wybór ryżu do mikrofali. :zombie:
  • 84 / 36 / 0
No i chyba mamy polskiego, importowanego z zachodu juropy, ben-teka.
0d - ścięty róg, zaszczepione 4cc LC.
+8d - mieszanie ryżu, na górze zrobiła się bryła, więc dobro było trzeba rozprowadzić po całości.
+13d - dalej czuć pieczary ze środka, bryła twarda już po całości paczki (struktura takiej galaretki z grudami - niby twarde, ale jednocześnie kruche). Przez okno na dole widać już przerastającą grzybnię. Wymieszałem, myślę że za tydzień/dwa będzie można zrobić lasagne z torfem.
1.jpg
2.jpg
  • 49 / 8 / 0
Nie mają tam światła bo im niepotrzebne. Z tej torebki jak skolonizuje ryż to trzeba go do jakiegoś pudełka przełożyć i wymieszać z włóknem kokosa albo słomą z wermikulitem.

Światło na etapie kolonizowania substratu jest raczej zbędne.
  • 19 / 10 / 0
co wy na to??
  • 6 / 3 / 0
Odświeżę temat. Dziś nabyłem w Biedronce ryż z kurczakiem Asia flavours. Na etykiecie mamy informacje, że produkt sterylizowany. Kusi mnie, żeby spróbować. Co sądzicie ? Może ktoś już testował ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.