Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 30 / 11 / 0
Witam tutaj soczewica team na ten moment wygląda to tak, eksperymentuje też z dzikim ryzem i w tym właśnie pokładałem większą nadzieję a tu niespodzianka soczewica wystartowała pierwsza. Ale to i tak nie umywa się sloika z kukurydza ktury w startował już po 7 dnia ha po 9 widoczne byky skupiska grzybni, dla porównania soczewicy zajęło to 21 dni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 260 / 22 / 1
A zrobiłeś otwory na cyrkulację powietrza? Możesz je przemiętolić, żeby zakolonizowało się szybciej.
Wygląda na to, że mamy Polski odpowiednik ryżu wujka bena %-D
  • 30 / 11 / 0
Tak zrobiłem otworki cyrkulacyjne, i tak mietosilem dla szybszego rozwoju.
  • 30 / 11 / 0
Wszystko co dobre szybko się kończy saszetka umrla wdala się pleśń.
  • 84 / 36 / 0
Pochodziłem trochę po sklepach i znalazłem kandydata polskiego. Co prawda biały, ale lepszy ryż nic nic. %-D
W lelklerku za 4.5 ryż biały basmati firmy "Comptov du Giain", "gotowy już w 120 sekund" . Przez okienko na dole widać, że jest w miarę suchy, bez dodatku oleju/oliwy jak kasze z lilda. W składzie żadnych przypraw, dodatkowych ziaren, czy czegokolwiek co było w ryżach w oszą, ryżach firmy knurr, gotowych daniach wujka bena i gotowcach z innych sieci marketów.
Zaszczepiłem 05/01 4cc meduzy. Dziś czuć przez dziurę do wietrzenia pieczarki, więc jest szansa.

PS. Jako Polacy powinniśmy być bardziej leniwi, może wtedy dadzą nam większy wybór ryżu do mikrofali. :zombie:
  • 84 / 36 / 0
No i chyba mamy polskiego, importowanego z zachodu juropy, ben-teka.
0d - ścięty róg, zaszczepione 4cc LC.
+8d - mieszanie ryżu, na górze zrobiła się bryła, więc dobro było trzeba rozprowadzić po całości.
+13d - dalej czuć pieczary ze środka, bryła twarda już po całości paczki (struktura takiej galaretki z grudami - niby twarde, ale jednocześnie kruche). Przez okno na dole widać już przerastającą grzybnię. Wymieszałem, myślę że za tydzień/dwa będzie można zrobić lasagne z torfem.
1.jpg
2.jpg
  • 49 / 8 / 0
Nie mają tam światła bo im niepotrzebne. Z tej torebki jak skolonizuje ryż to trzeba go do jakiegoś pudełka przełożyć i wymieszać z włóknem kokosa albo słomą z wermikulitem.

Światło na etapie kolonizowania substratu jest raczej zbędne.
  • 21 / 14 / 0
co wy na to??
  • 6 / 3 / 0
Odświeżę temat. Dziś nabyłem w Biedronce ryż z kurczakiem Asia flavours. Na etykiecie mamy informacje, że produkt sterylizowany. Kusi mnie, żeby spróbować. Co sądzicie ? Może ktoś już testował ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.