Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 102 / 1 / 0
Przekopałem internet wszerz i wzdłuż i nie mogę znaleźć praktycznie ŻADNYCH wiarygodnych informacji na temat dostępności kodeiny/tramca/czegokolwiek innego (może poza deksem, bo mnie kompletnie nie interesuje) w aptekach białoruskich. Z jednej strony jakieś-tam referaty naukowe o tym, że zdychający na raka nie dostają morfiny (w sensie, że nie jest refundowana) i że ogólnie jest słaba dostępność opioidów przy leczeniu paliatywnym - ale to nie oznacza, że jak masz kasę to nie możesz pójść do apteki i sobie kupić czegoś, c'nie? Z drugiej strony widziałem jakieś domysły tępych chamerykanów, dla których Białoruś to jakaś azja albo inna afryka i pewnie można dostać heroinę w spożywczym za 5 centów od ćwiary... ale żadnej nazwy handlowej, nic konkretnego, żadnej relacji ...

w skrócie: czy da się kupić jakieś opio OTC? Nie zamierzam bawić się w nic nielegalnego w kraju tego typu, polskie 48 w porównaniu do białoruskiego to pewnie hotel Sheraton.

No i przy okazji prosiłbym o podobne info na temat Ukrainy (wiem, że kiedyś był trampek szeroko dostępny, był kiedyś o tym artykuł na hypciu).

ok, uzbroiłem się w duckduckgo chrome z automatycznym tłumaczeniem z rosyjskiego, białoruskiego i ukraińskiego i szukam...

http://www.webapteka.ru/drugbase/name8134.html

wedle jakiegoś artykułu o ćpunach aptecznych ludzie to pili i 'nie mogli wstać' , ale chyba ćpanie tego jest bez sensu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dicycloverine

paracetamol+coś w stylu atropiny (antagonista receptorów muskarynowych)...syf.

Może ktoś kupował fenazepam na Ukrainie? Czy można wysępić to w aptece, czy musiałbym latać po jakichś bazarach czy ciul wie gdzie?
  • 462 / 7 / 0
podbijam temat, co ciekawego można wyrwać OTC w aptece BY/UA?
  • 168 / 2 / 0
otc nie, ale na kazdym bazarze dostaniesz tramadol bez problemu, barbiturany i jakies benzo
  • 849 / 42 / 0
Jeszcze kilka lat temu uzależnienie od tramca było masowym ukraińskim problemem społecznym. Na wschodzie kraju bywały "apteki" składające się ze stoiska z tramadolem i automatu z wodą.
  • 75 / 1 / 0
Dokładnie jak wyżej.
Obecnie wszystko na receptę.
Bazar to słuszne miejsce poszukiwań. Z benzo najczęściej nitrazepam. tramadol też bez większych problemów.
  • 317 / 11 / 0
tramadol=heroina na Ukrainie,posiadanie 1-3 lata sprzedaz do 15 lat,wiec jestescie w błędzie jesli chodzi o Ukraine.Zmniejszyli 3 lata temu produkcje tramadolu o 95%
  • 11 / / 0
na Ukrainie OTC na 100% specyfiki z kodeina oraz efedryna
  • 1 / / 0
Witam,
mam pytanie trochę z innej beczki, wybieram się na sylwestra do Lwowa i nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym jakie substancje psychoaktywne są tam legalne (najbardziej interesują mnie mefedron i metkat oraz ogólnie stymulanty) ani czy mają w mieście jakieś smartshopy, pomoże ktoś?
I jeszcze mam pytanie jak wygląda kwestia przewiezienia czegoś od nas do nich przez granicę, ciężko?
  • 251 / 1 / 0
Ukraina: byłem tam przez tydzień. Już po zareckowaniu (delegalizacji?) tramalu.
Niestety z racji braku znajomości języka nie byłem w stanie zakupić niczego w aptece, ale zaobserwowałem sporo pustych buteleczek po kofeinie.
Ponadto pobieżna obserwacja publicznie dostępnych narkomańskich dziur w centrum Odessy dała takie oto efekty:

[ external image ]

Najwidoczniej Ukr. przemysł farmaceutyczny produkuje przynajmniej 2 rzeczy bez recepty godne uwagi - w tabletkach i syropie o tych samych kolorach. Może ktoś się doczyta. To pewnie koda albo jakiś dex.

Na koniec menu z jednej z nadmorskich alkodajni:

[ external image ]

10 hrywien ~3,5 zł
Uwaga! Użytkownik mrBottom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
ta 'cocaine' i 'amphetamine' to jest to co mozna stamtad wyczytac? czy to tylko jakis fikusny trunek?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.