Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 698 / 171 / 0
R
Nieprzeczytany post autor: vortexxix »
@up
Mogę potwierdzić, że to co pisze kolega ozzyx, zgadza się w 100% z moimi doświadczeniami. Zarówno ADR, jak i ubulawu nie wyręczą nas w pracy nad LD, chociaż użyte jako wspomaganie mogą wyraźnie pomóc.
  • 46 / 1 / 0
Witam,

szukam i nie mogę się doszukać. Zamierzam zamówić 4 roślinki: Uvuma-omhlope - Synaptolepis kirkii ; Silene Capensis ; Mukanya Kude ; Ubhubhubhu. Wiadomo jakie są dawki aktywne poszczególnych roślin? Czy wszystkiego dać w równych proporcjach. Myślałem nad zakupem po 5g w/w ziół.
  • 17 / 2 / 0
Sprawiłem sobie ostatnio na "pewnym polskim etnoshopie" trochę takie nietypowe, nieco oszukane ubulawu - mieszanka 5g afrykańskiego korzenia snu, 10g tego tajemniczego Uvuma-omhlope i 5g ekstraktu 15:1 Guayasy.

Jak to dawkować i kiedy? O ADR mówi się że najlepiej dawkę rzędu 250mg - 1000mg pić na czczo rozpuszczone w małej ilości wody przez kilka dni. Teraz tylko mały problem - ADR rzekomo pije się na zimno, a kirkii i ilexa parzy we wrzątku, a do tego kirkii z tego co patrzę powinno się zażywać przed snem (ADR niby też, ale znowu jakoś inaczej i dawki kosmicznie różne)... Jak myślcie, co powinienem zrobić? Wrzątek nie zabije ADR? Jakieś 2g takiej mieszanki godzinę przed snem przez parę dni?
  • 3 / / 0
Jestem po pierwszym dniu używania ilex guayusa 1 kopiata łyżeczka zaparzona wrzątkiem. Brałem też dodatkowo Gaba i Synaptolepis kirkii ok 1 płaska łyżeczka. Wszystko ok 30 min przed snem
Jestem pozytywnie zaskoczony działaniem tych specyfików bardzo łatwo się po nich medytowało gorąco polecam osobą medytującym. Miałem czysty umysł, wyobraznia i wizualizacje były wyostrzone . Byłem zrelaksowany i odprężony. Dobre do osiągania odmiennych stanów świadomości w tym transu
Dzięki tej mieszance zapamiętałem 2 sny i miałem jeden świadomy sen trochę krótki i słabawy, ale ważne że był. Teraz dorzucę ADR i wrzuce opis jeśli jakoś ciekawie na mnie zadziała
Gorąco polecam szczególnie Ilex guausa
  • 2 / / 0
Re: Ubulawu
Nieprzeczytany post autor: eLeSDi »
Pozwólcie, że odkopię trochę temat.
Od dwóch lat mam dwa składniki ubulawu: ubhubhubhu i uqume, każde w ilości po 5 gram. Nie używałam ich dotychczas, bo nie do końca wiedziałam w jaki sposób, ciężko mi było znaleźć info na ten temat.

Czy te dwa składniki wystarczą do osiągnięcia efektów?
Czy wystarczy, że zmieszam je ze sobą w równych proporcjach i będę codziennie przyrządzać z nich pianę, tak jak wyczytałam w tym wątku? Czy może lepiej coś jeszcze dokupić?
Mam też Ilex Guayusa i z tego co widzę, mogłabym ją również stosować? Tylko nie wiem jak to wszystko ze sobą połączyć...

Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
  • 1342 / 48 / 0
Re: Ubulawu
Nieprzeczytany post autor: scat »
Testował ktoś nalewkę ubulawu z---/cut/----?

[mention]scat[/mention], REGULAMIN! Po to założyłem wątek Knajpa pod NFZ, aby tam zadawać takie pytania. /neurobiolog
SESH
  • 2936 / 1592 / 35
Mają dobre nalewki lepsze od ich ekstraktów i ubulawu 8.5 /10
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 698 / 171 / 0
Ja nabyłem tę nalewkę z "zaczarowanego warzywnika" :-D i też mnie interesuje, czy można się po niej spodziewać czegoś ciekawego, ale z testami wstrzymam się jeszcze przez jakiś czas, bo najpierw muszę odtruć organizm po koszmarnej przygodzie z pewnym specyfikiem, który przeżuł mi psychikę i spowodował ból nerek, które jak powszechnie wiadomo, nie powinny boleć :scared:
  • 2936 / 1592 / 35
Ja też teraz ładuje od nich 6 nalewek 3 z uncaria T resztę z Uncaria rhynchophyllina także zobaczę i to po 10.11.2017r warzywniak idzie na pr także coraz lepsze są czasem mniej aktywne ale coraz rzadziej
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 698 / 171 / 0
Nalewka wstępnie przetestowana. Przedwczoraj pierwsze podanie: duża liczba pogmatwanych, chaotycznych snów, pamięć o ich treści ulotniła się kilka chwil po przebudzeniu. Wczoraj miało miejsce drugie podanie: snów jeszcze więcej, mam wrażenie, że trwały przez całą noc. Zapamiętywanie trochę się poprawiło, ale nadal szczegóły uleciały bardzo szybko. Tuż przed samym zaśnięciem miało miejsce kilka "snów na jawie" - takich jakby scen wyłaniających się znikąd, nagle pojawiających się i tak samo znikających (określiłbym je jako całkiem ciekawe, realistyczne CEVy, były dość ciemne i nieco dziwne, ale nie miały żadnych aspektów paranoidalnych, pełen spokój i relaks).

Dotychczasowe dozowanie:
Dzień 1: 20 kropli, pół godziny przed snem.
Dzień 2: 21 kropli, godzinę przed snem + 5 kropli 15 minut przed kimą.

Dodatkowe czynniki:
herbata z werbeny ok. 2 godziny przed pójściem spać (dzień 1 i 2).
L-Teanina
dzień 1: 450 mg tuż przed snem
dzień 2: 300 mg w tym samym czasie co dodatkowe 5 kropli ubulawu.

Badania będą kontynuowane :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.