Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 698 / 171 / 0
R
Nieprzeczytany post autor: vortexxix »
@up
Mogę potwierdzić, że to co pisze kolega ozzyx, zgadza się w 100% z moimi doświadczeniami. Zarówno ADR, jak i ubulawu nie wyręczą nas w pracy nad LD, chociaż użyte jako wspomaganie mogą wyraźnie pomóc.
  • 46 / 1 / 0
Witam,

szukam i nie mogę się doszukać. Zamierzam zamówić 4 roślinki: Uvuma-omhlope - Synaptolepis kirkii ; Silene Capensis ; Mukanya Kude ; Ubhubhubhu. Wiadomo jakie są dawki aktywne poszczególnych roślin? Czy wszystkiego dać w równych proporcjach. Myślałem nad zakupem po 5g w/w ziół.
  • 17 / 2 / 0
Sprawiłem sobie ostatnio na "pewnym polskim etnoshopie" trochę takie nietypowe, nieco oszukane ubulawu - mieszanka 5g afrykańskiego korzenia snu, 10g tego tajemniczego Uvuma-omhlope i 5g ekstraktu 15:1 Guayasy.

Jak to dawkować i kiedy? O ADR mówi się że najlepiej dawkę rzędu 250mg - 1000mg pić na czczo rozpuszczone w małej ilości wody przez kilka dni. Teraz tylko mały problem - ADR rzekomo pije się na zimno, a kirkii i ilexa parzy we wrzątku, a do tego kirkii z tego co patrzę powinno się zażywać przed snem (ADR niby też, ale znowu jakoś inaczej i dawki kosmicznie różne)... Jak myślcie, co powinienem zrobić? Wrzątek nie zabije ADR? Jakieś 2g takiej mieszanki godzinę przed snem przez parę dni?
  • 3 / / 0
Jestem po pierwszym dniu używania ilex guayusa 1 kopiata łyżeczka zaparzona wrzątkiem. Brałem też dodatkowo Gaba i Synaptolepis kirkii ok 1 płaska łyżeczka. Wszystko ok 30 min przed snem
Jestem pozytywnie zaskoczony działaniem tych specyfików bardzo łatwo się po nich medytowało gorąco polecam osobą medytującym. Miałem czysty umysł, wyobraznia i wizualizacje były wyostrzone . Byłem zrelaksowany i odprężony. Dobre do osiągania odmiennych stanów świadomości w tym transu
Dzięki tej mieszance zapamiętałem 2 sny i miałem jeden świadomy sen trochę krótki i słabawy, ale ważne że był. Teraz dorzucę ADR i wrzuce opis jeśli jakoś ciekawie na mnie zadziała
Gorąco polecam szczególnie Ilex guausa
  • 2 / / 0
Re: Ubulawu
Nieprzeczytany post autor: eLeSDi »
Pozwólcie, że odkopię trochę temat.
Od dwóch lat mam dwa składniki ubulawu: ubhubhubhu i uqume, każde w ilości po 5 gram. Nie używałam ich dotychczas, bo nie do końca wiedziałam w jaki sposób, ciężko mi było znaleźć info na ten temat.

Czy te dwa składniki wystarczą do osiągnięcia efektów?
Czy wystarczy, że zmieszam je ze sobą w równych proporcjach i będę codziennie przyrządzać z nich pianę, tak jak wyczytałam w tym wątku? Czy może lepiej coś jeszcze dokupić?
Mam też Ilex Guayusa i z tego co widzę, mogłabym ją również stosować? Tylko nie wiem jak to wszystko ze sobą połączyć...

Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
  • 1342 / 48 / 0
Re: Ubulawu
Nieprzeczytany post autor: scat »
Testował ktoś nalewkę ubulawu z---/cut/----?

[mention]scat[/mention], REGULAMIN! Po to założyłem wątek Knajpa pod NFZ, aby tam zadawać takie pytania. /neurobiolog
SESH
  • 2922 / 1588 / 34
Mają dobre nalewki lepsze od ich ekstraktów i ubulawu 8.5 /10
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 698 / 171 / 0
Ja nabyłem tę nalewkę z "zaczarowanego warzywnika" :-D i też mnie interesuje, czy można się po niej spodziewać czegoś ciekawego, ale z testami wstrzymam się jeszcze przez jakiś czas, bo najpierw muszę odtruć organizm po koszmarnej przygodzie z pewnym specyfikiem, który przeżuł mi psychikę i spowodował ból nerek, które jak powszechnie wiadomo, nie powinny boleć :scared:
  • 2922 / 1588 / 34
Ja też teraz ładuje od nich 6 nalewek 3 z uncaria T resztę z Uncaria rhynchophyllina także zobaczę i to po 10.11.2017r warzywniak idzie na pr także coraz lepsze są czasem mniej aktywne ale coraz rzadziej
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 698 / 171 / 0
Nalewka wstępnie przetestowana. Przedwczoraj pierwsze podanie: duża liczba pogmatwanych, chaotycznych snów, pamięć o ich treści ulotniła się kilka chwil po przebudzeniu. Wczoraj miało miejsce drugie podanie: snów jeszcze więcej, mam wrażenie, że trwały przez całą noc. Zapamiętywanie trochę się poprawiło, ale nadal szczegóły uleciały bardzo szybko. Tuż przed samym zaśnięciem miało miejsce kilka "snów na jawie" - takich jakby scen wyłaniających się znikąd, nagle pojawiających się i tak samo znikających (określiłbym je jako całkiem ciekawe, realistyczne CEVy, były dość ciemne i nieco dziwne, ale nie miały żadnych aspektów paranoidalnych, pełen spokój i relaks).

Dotychczasowe dozowanie:
Dzień 1: 20 kropli, pół godziny przed snem.
Dzień 2: 21 kropli, godzinę przed snem + 5 kropli 15 minut przed kimą.

Dodatkowe czynniki:
herbata z werbeny ok. 2 godziny przed pójściem spać (dzień 1 i 2).
L-Teanina
dzień 1: 450 mg tuż przed snem
dzień 2: 300 mg w tym samym czasie co dodatkowe 5 kropli ubulawu.

Badania będą kontynuowane :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.