Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
@Sensi Man, widzisz w skład tradycyjnego Ubulawu wchodzi zarówno Synaptolepis kirkii jak i Silene Capensis. Używałem ich osobno celem sprawdzenia ich potencjału, ale na drugi raz będę używał ich razem. Jakie mam wnioski ? Silene Capensis ma większy potencjał jeżeli chodzi o wywoływanie świadomych snów, z kolei po Synaptolepis kirkii miałem konkretne sny dotyczące mojej przyszłości. Były one bardziej " wizjonerskie ". Można powiedzieć, że otrzymywałem w nich odpowiedź na zadane przed snem pytanie. Sny po ADR wiązały się bardziej z obecną sytuacją i aktualnymi pragnieniami. Co do dawki Synaptolepis kirkii to używałem kopiatej łyżeczki, raz użyłem dwóch. ów sproszkowany korzeń wsypałem do zimnej wody i potrząsałem naczynie celem wywołania piany a następnie piłem.
Również pozdrawiam.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Macie może jakieś info jeśli chodzi o
Mukanya kude - Acacia xanthophloea
Ubhubhubhu - Helinus integrifolius
Uqume - Rhus pauciflorus
działanie, potencjał itd?
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Uqume - Rhus pauciflorus- korzeń jest używany w celu indukcji stanu transu, natomiast liście są używane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Ubhubhubhu - Helinus integrifolius- roślina bogata w saponiny. Używana tradycyjnie w celu interpretowania snów.
Mukanya kude - Acacia xanthophloea- korzeń tego drzewa był używany jako afrodyzjak. W skład Ubulawu wchodziła kora tej odmiany akacji, która ma właściwości lecznicze.

Warto wspomnieć, że nie wszystkie składniki Ubulawu mają działanie psychoaktywne. Wśród nich jest wiele roślin o leczniczych właściwościach.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
jak do duchow podejdziesz z szacunkiem i cierpliwoscia, to mozesz zajsc z nimi naprawde daleko....
  • 4024 / 370 / 950
Pierwsza noc z uvuma-omhlope. Odczucia bardzo podobne do tego, co opisał Kuba Powiatowy - wejście, po ok. pół godziny w taki półsen, z odzywajacymi się od czasu do czasu wyjętymi z pamięci/zsyntetyzownymi z przechowywanych w niej próbek ;-) głosami, uczuciem opadania i podnoszenia się , ale nie spadania - wrażenie, jakby nieruchome ciało wraz z łóżkiem odchylało się nieco w różnych płaszczyznach, towarzyszyło temu jakby się romazywanie mniejwięcejciemności pod powiekami, z której z kolei przystępowały do mnie przypływy różnej, raczej obojętnej treści dość wyraźnych obrazów. Generalnie - stan możliwy do osiągnęcia bez żadnych egzotycznych środków, co nie znaczy, że zdarzający sie codziennie. Moje śnienie tej nocy nie było świadome, ale bardzo klarowne, ciekawe było jak logicznie i jasno myślałem- planowałem sobie we śnie, co będę w najbliższej przyszłości robił (śniło mi się np. że uczę w szkole w nauczaniu początkowym, myślałem sobie nad róznymi projektami, ciekawymi lekcjami które mogę poprowadzic i tak dalej) , przy czym to myślenie nie zastępowało uczestniczenia w akcji snu, ale współgrało z nią - normalnie, jak w życiu. Wstało mi się niniejszym bardzo rześkoprzyjemnie, choć, gdyby nie dzień roboczy, na pewno zostałbym w łożku, bo zdaje się, że jeszcze trochę było do wyśnienia.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2009 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2129 / 27 / 0
Miałem tak samo, tzn. po przebudzeniu czułem niedosyt, ze nie dowiedziałem się jeszcze wszystkiego i gdyby nie praca, pospałbym dłużej. Raz tez miałem bardzo wyraźny sen w którym rozmawiałem z jednym z nieżyjących już członków mojej rodziny. Przy czym, nie widziałem we śnie tej osoby, po prostu czułem jej obecność i słyszałem słowa.
Być może za niedługo będę miał okazję spróbować ubulawu składającego się z większej ilości składników niż tylko uvuma-omhlope.
  • 19 / / 0
Czy możesz już coś więcej na temat działania Synaptolepis Kiriki? mam 10 g i nie wiem jak to dawkować :)
Uwaga! Użytkownik LizzardKing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
[quote="LizzardKing"]
Czy możesz już coś więcej na temat działania Synaptolepis Kiriki? mam 10 g i nie wiem jak to dawkować ]
Ja używałem kopiatej łyżeczki - dwóch. Może być i więcej. 5g powinno raczej wystarczyć. Wiedza jaką mamy na temat dawkowania Ubulwau jest uboga. Co do użycia to wsypujesz to do wody ( może być zimna, letnia, byle nie gorąca ) i wstrząsasz do wytworzenia piany ( dobrze użyć jakiegoś słoika ) i pijesz, najlepiej na pusty żołądek, przed snem. Pamietaj, że Synaptolepis Kiriki to tylko jeden ze składników. Sam tez działa, ale Ubulwau to raczej nie można nazwać.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 256 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: noor »
Testowałeś już to "ubogie" Ubulawu? Mógłbyś to jakoś przyrównać do Calei albo ADR?
  • 2129 / 27 / 0
NOOR pisze:
Testowałeś już to "ubogie" Ubulawu? Mógłbyś to jakoś przyrównać do Calei albo ADR?
Przede wszystkim musisz wiedzieć, że African Dream Root też wchodzi w skład Ubulawu.A jeżeli o efektach samego Synaptolepis Kiriki mówimy to opisałem wszystko na poprzedniej stronie. Powyżej zrobił to też Pokolenie Ł.K. Działanie jest inne. Sny często odnoszą się do przyszłości. W moim przypadku- właściwie zawsze.
Kilka postów wyżej pisałem o użyciu większej ilości składników tj. African Dream Root, mukanya kude, ubhubhubhu i uvuma-omhlope. Nie miałem jednak okazji tego sprawdzić. Myślę, że zrobię to dzisiaj i w stosownym czasie opiszę wrażenia.
// Edit
A więc wypróbowałem przyrządzić napój z wyżej wymienionych składników, czyli African Dream Root, mukanya kude, ubhubhubhu i uvuma-omhlope. Użyłem pól łyżeczki ADR, łyżeczkę mukanya kude i ubhubhubhu oraz całe 5g uvuma-omhlope. Wszystko to wsypałem do słoika z zimną wodą i wstrząsałem do wytworzenia obfitej piany a następnie wypiłem, na pusty żołądek, kilkanaście minut przed pójściem do łóżka. Leżąc zamkniętymi oczami stopniowo miałem z minuty na minutę uczucie stopniowego "zapadania się " w sen. W stanie takiego pół snu zaczęły pojawiać mi się przed oczami pojedyncze obrazy, różne sceny z całego dnia, ludzie, których spotkałem aż do obrazów całkowicie absurdalnych. Ostatni obraz jaki zapamiętałem przed zaśnięciem to widok latających garnków i talerzy w mojej kuchni, po czym przyszedł sen. Miałem podobne efekty jak pokolenie Ł.K.Śniło mi się wyraźnie moje aktualne miejsce pracy. Szczegółowo planowałem co będę robił tam w przyszłości itd. Miałem uczucie jakby ktoś towarzyszył mi w tej wędrówce i pomagał uporządkować pewne sprawy. Ciekawy efekt, zupełnie odmienny od Calea'i czy samego ADR. Wydaje mi się, że Ubulawu bardziej jednak wymaga stosowania pewnych ćwiczeń. Najlepsze efekty daje medytacja przed snem. Próba maksymalnego wyciszenia. Wówczas efekty są pełniejsze.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.