...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Ja aktualnie jestem leczony z powodu nerwicy SSRI + buspiron. Od kilku dni przyjmuje 500-mg l tyry. Oczywiscie ze działa. Tylko ja sie zastanawiam jak zmniejszyc szlak przemian dopaminy do noradrenaliny, bo zabaradzo mnie po tym telepie.
  • 140 / 21 / 0
Przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi... Czy lepiej zamówić L-Tyrozyne czy NALT?

Druga rzecz, kiedyś na forum czytałem że jak bierze się L-DOPA często to docelowo po odstawieniu i tak będzie swego rodzaju zjazd.

Czy tutaj jest podobnie?

Jak wygląda sprawa łączenia tego z Adrafinilem? I czy sertralina i paroksetyna w połączeniu z L-tyrozyną albo NALT nie będzie przesadą? A jak nie to do tego miksu dorzucenie Adrafinilu nie będzie przesadą przesadą^2?

Z góry dzięki za odpowiedź.

PS. dodatkowo bardzo ciekawi mnie pomoc przy odstawce opio. Jestem na buprze około 4mg/d. Czy ta l-tyrozyna pomaga jakoś zaleczyć receptory opio? Czy tutaj pomaga sam fakt dopaminy + placebo ?
  • 370 / 37 / 0
Zażywam tyrozyne w postaci proszku łyżeczką ktora odmierza 1,5g codziennje z rana praktycznie. Ostatnio odstawiam oxy (dawki od 20mg to 40mg dziennie, czasami i 60mg, weekendami to czasem nawet i 120 w ciągu melanżu z afterem) i jestem na buprze, która powoli mi sie konczy. Boje sie troche skręta, mimo ze było walone tak 3/4 miesiaca, teraz niepotrzebnie wydluzylem ciag odstawiajac buprą, ale za kazdym razem kiedy pojawia sie sraka to jednak wrzucam kolejną buprę (0,4). Nie wiem czy inwestowac w kolejna paczke bupry, bo ostatnio sie skonczylo tak, ze przewaliłem dawki ok 1,5mg bupry albo nawet i troche wiecej zeby miec bombe.
Zastanawiam sie czy zwiekszenie dawek terozyny moze byc lepszym rozwiazaniem niz kupno kolejnego bunondolu
  • 189 / 9 / 0
Stosuje teraz codziennie 1,5 gram z rana zamiast kawy i tyle samo przed treningiem. Muszę przyznać że daje radę :D najbardziej dostrzegam w znoszeniu zmęczenia psychicznego po treningu. Nie czuję takich sennych zjazdów. Wzmacnia działanie kofeiny.
  • 2166 / 272 / 0
Również używałam i faktycznie znosi zmęczenie z tym że miksie z kofeiną powodował drżenie rąk.
  • 72 / 9 / 0
No dobra, przeczytałem cały temat i zamówiłem z (cut), bo to jedyne jakie znalazłem z wit. B6(+tauryna). I teraz pytanie do Was - bardziej ogarniętych. Zamówiłem w postaci proszku. Pisze, aby aplikować z wodą lub sokiem, więc jest jakie znaczenie co do wchłanialności w zależności od tego czym popijemy?

Nie podajemy źródeł substancji na forum. taurinnn
  • 2 / / 0
Jestem ciekaw jaki jest wasz staż w braniu l-tyrozyny. U mnie ok 4 miesiące. Dokładam też b6. U mnie działa aktywizująco. Brałem Escitalopram i Setraline (odczucia negatywne, spadek libido,w sumie jakieś 2 lata). Teraz może bupropion ?
  • 301 / 44 / 0
@Koktajl2 A z jakiego powodu się suplementujesz tyrozyną i b6? Bo jak mniemam to pewnie zależy Ci na większej energii, motywacji i aktywizacji przez podniesienie poziomu dopaminy. Leczysz się na coś lub chorujesz? Tylko preparaty dostępne bez recepty wchodzą w grę? Pozdrawiam.
  • 72 / 9 / 0
Nawet w tym temacie pisali, że poprawia wchłanianie b6 i jednocześnie analogicznie b6 poprawia wchłanianie l-tyrozyny
  • 5 / / 0
W moim przypadku po 5 dniach brania (1000mg dziennie), L-Tyrozyna działa bardzo negatywnie! Prawie każdego dnia czułem duże zmęczenie, a jednocześnie nie widzę żadnej poprawy w koncentracji (jest chyba nawet gorzej).

Czy sądzicie, że warto kontynuować przyjmowanie i czekać na inne rezultaty, czy już teraz można stwierdzić, że to nie dla mnie? Anyway, jestem prawie pewien, że mam problemy z dopaminą.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.