...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
PCS pisze:
Nie wydaję się wam podejrzane, że zeropostowcy nagle się odezwali?
Tak, robię reklamę witaminie B6. Chciałem pomóc, ale widać koledzy są mądrzejsi. Żryjcie po 20g l-tyry dalej i dziwcie się, że nie działa.
  • 40 / 2 / 0
Ja tez moge smialo polecic L-Tyrozyne, biore znowu od tygodnia z dobrym zestawem witamin i aminokwasow i efekty sa, glownie w skupianiu sie, lepsza koncentracja, kojarzenie i jest fajnie :) Biore 1000mg przewaznie na czczo - nie idzie sie tym nacpac tak jak kiedys gdzies tutaj czytalem jakies proby :P
  • 6 / 1 / 0
Trochę kombinowałem, obecnie biorę

na czczo, 45 min przed posiłkiem:
1000mg l-tyry, 100mg B6, 1xrhodiola swansona

po 2 posiłkach:
czystą kofeinę(250) z guaraną(1200)

po 2 kolejnych posiłkach:
1xrhodiola swansona z herbatą zieloną

po kolacji:
tauryna(działa hamująco, zaskakująco mocno; opinia, że jest stymulantem wynika z synergicznego działania z kofą w energetykach[po których nota bene, po zejściu kofy zostaje zmuła taurynowa]) 1500mg +magnez+b6

Tauryna w tym zestawieniu nasennym może szokować, ale dużo czytałem, szukałem, jeszcze więcej testowałem i jestem pewny, że blokuje układ. 120 kap. x 1500mg za 20zł w sklepach dla sportowców.
Działa wystrzałowo z kofą, to fakt, ale później zjazd jest gorszy, niż po samej kofeinie. Generalnie jest lekiem na padaczkę i nadpopudliwość dzieciaków.
  • 791 / 7 / 0
i co ty kurwa myslisz ze akurat ty z 7.5 mld ludzi na swiecie nagle odkryles cudowny srodek na uzaleznienie od opio? nikt wczesniej nie zauwazylby takiego dzialania, nie?
wiece ze po placebo czasami wystepuje wiecej skutkow ubocznych niz po danym leku?
niewegetarianska dieta w pelni pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten aminokwas
jedyne rzetelne badanie ktore odnalazlem mowi o jej slabym dzialaniu anksjolitycznym ze wzgledu na agonizm receptora glicynowego, stad zastosowanie w energy drinkach gdyz kofeina jest antagonista owego receptora i dlatego powoduje charakterystyczne jittersy - jesli ktos chleje duzo kofeiny to dzialanie tyrozyny bedzie na niego duzo wyrazniejsze
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15240184
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 6 / 1 / 0
Nigdzie nie wspomniałem, że jest to substytut opio, mi pomogło wyregulować strasznie rozchwiany system dopamino/serotoninowy. Wysil trochę przećpany mózg i poszukaj jeszcze trochę, a znajdziesz zagraniczne leki na pomoc w wyjściu między innymi z koki, oparte na tyrozynie i b6 jako główne składniki. Poza tym poczytaj tez o tryptofanie, tyrozynie, diecie, w jakich sytuacjach dochodzi do wzrostu serotoniny, kiedy rośnie dopamina itd. Niestety jesteś ignorantem, dzienne zapotrzebowanie na tyrozynę jest pokryte nawet jeśli jesteś wegetarianinem (nabiał, strączkowe warzywa itd..). Ale dopiero w odpowiednim środowisku aminokwasowym i nie tylko - zaczyna działać.

Więc nie podniecaj się, za bardzo, napisz jak stosowałeś, jaki okres czasu, z jakimi suplementami, z jaką dietą i jaki prowadzisz tryb życia. Trzeba być idiotą, ignorantem by tak upraszczać sprawę jak Ty, po liźnięciu sprawozdania z jakiegoś badania. Ja się czuję po tym zaskakująco dobrze i tyle. Na tyle dobrze, że nie myślę o używkach w ogóle. Poczytaj o tryptofanie, tyrozynie, ich rywalizacji itd... Mam dietę, z której łącząc/dzieląc odpowiednio węgle, białka, tłuszcze stabilizuję swój nastrój. Zaraz powiesz, że jak to ma działać, że przecież liczy się dzienne zapotrzebowanie, dlatego nie mam zamiaru tłumaczyć tych rzeczy totalnym ignorantom. Sorry. Geniuszem być nie trzeba by wiedzieć, że tyra czy tauryna z kofą działa stymulująco. Ale bez kofy działa inaczej. M.in. tauryna hamuje układ, uspokaja, ma za zadanie chronić neurony od nadmiernej stymulacji.

BTW.:Cukier z banana też pokrywa dzienne zapotrzebowanie, ale wolisz żreć snickersa prawda? Widocznie inaczej działa. Dodatkowo działa gorzej na nastrój/apetyt/układ pokarmowy i całą resztę, ale większości z ludzi to nie przeszkadza, tak to jest kiedy wrzuca się w siebie żarcie jak świnia. Byle liczna kcal się zgadzała, dzienne zapotrzebowanie było pokryte hehe. Mózg/organizm człowieka nie jest tak głupi jak może się wydawać.

Luzuj z epitetami, niczemu one nie służą. a.a.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 791 / 7 / 0
@up
rofl czlowieku pomylilem tauryne z tyrozyna :/ prosze o kasacje wczesniejszego posta
hehe albo przeniesienie go do tematu o taurynie ;)
Ostatnio zmieniony 23 marca 2012 przez Oltun, łącznie zmieniany 1 raz.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 192 / 4 / 0
suplementuje l-tyrozyne 1500-2000mg rano naczczo, do tego wit. C. Myślę, że cos tam działa, coś porabia na motywacje i sen napewno bo wstaje rano szybko i mam mega chęć do zrobienia czegoś. Efekty nie są jakimis fajerwerkami ale spoko. Dodam wit b6 jak zdobede sie na wizyte w aptece i zobacze z ta zieloną herbatą numer. Dziś biore też popołudniu przed wysiłkiem bo niby ma jakoś na siłe działać, czy coś.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 858 / 18 / 0
dziala dziala
sam zazywam tyroyzne 3500mg przed treningem do tego 1500mg tauryny i 300mg kofeiny i jest znaczna roznica
prog bolu i zmeczenia obnizony
na glod nie wiem jak wplywa
i pojawia sie lekka agresja nie wiem czy to akurat od tyrki
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 1450 / 18 / 0
Czy tyrozynę można przyjmować razem z 5-HTP? Chujowo, bo polecają to i to na czczo brać. Dodam, że będę przepijać ciepłą wodą. Mogę 15min od przyjęcia tyrozyny zjeść śniadanie? Niestety u mnie jest to jajecznica albo płatki z mlekiem( wsżędzie białko).
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 25 / 1 / 0
Lepiej odczekać 40 - 60 minut albo zjeść coś lekkiego z niską zawartością białka. białko czasami osłabia działanie ale nie zawsze. Zależy od szybkości działania enzymów i konwersji. Dobrze dorzucić węglowodany czy kofeinę, wit. z grupy B.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".