Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
04 lipca 2017hlejepan pisze: Witam ponownie.
Ponieważ jestem już po konsumpcji postanowilem podzielić się doświadczeniem - może ktoś tu jeszcze będzie szukal informacji nt trufli.
A więc krótko w dwóch zdaniach:
Te trufle to jakaś sciema, która kompletnie nie działa.
Trufle o nazwie Dragon's Dynamite zakupione w Smartshopie w Amsterdamie, przechowywane w idealnych warunkach czyli w lodowce w temperaturze 2-3 stopni, zjedzone 5 godzin od ostatniego lekkiego posilki - tak że czuliśmy juz lekki głód.
I co? No i nic. Kompletnie nic. No moze uczucie troche jakbym lekkiego blanta zapalil i to nawet nie do konca.
Także nie wiem czy z tymi truflami jest coś nie tak, czy z nami :)
Pozdro
W rączki mi wpadły trufle - "Utopia"
Ponoć jedne z mocarniejszych odmian.
"STRENGTH, DOSAGE AND USAGE:
The psilocybe Utopia is a very strong variety and only 5-7,5 grams are already a good start for a mild trip and to test how you react to psilocybin truffles. 8-10 grams are sufficient for a medium trip and strong experience and anything above 10 grams is considered a high dose and should only be consumed by the more advanced and experienced users. The easiest way to enjoy magic truffles, is to chew them well and swallow - but some people prefer preparing a concoction or add their truffles to a tea. Don't use boiling water - it destroys the active substances! The desired effect starts out after about 15-40 minutes and lasts for 3-6 "
Teraz pytanko. Jestem na SSRI , jaką dawkę zapodać , żeby nie przedobrzyć, ale też , żeby nie było za słabo ?
Pozdrawiam :)
TJ
Opakowanie waży 22 gramy i w związku z tym mam zapytanie.
Jak te Trufle sie dawkuje ?
Poziom 1, 2, 3 itd.
Dodam, że ostatnio jadłam Utopie, najpierw ponad pół opakowania, potem organizm powiedział mi STOP na kilkanaście minut i dokończyłam resztę opakowania 15g. Kwestia małej dawki?
28 października 2018serotoninowy pisze: Nie bierzesz czasem jakichś leków działających na OUN?
E: właśnie dosuszłem 0,4g w piekarniku zjadłem garść różnych antyoksydantów a grzyby zalałem lekko wódką tylko tak aby przykryła troche pieprzu oregano kwasku cytrynowego i samej cytryny aby wybić drobnoustroje zalałem wrzątkiem i wypiłem zobaczymy czy przeżyje :o , jeśli nie nie żałujcie mnie darwinizm ...
Czytam o fermentowanej soji , normalnie jest ona lekko sfermentowana i pomarańczowo-brązowa . Jednak istnieje też mocno przefermentowana czarna soja, a moje trufle mają zapach właśnie sosu sojowego jak te dwie fermentowane soje, poszukuje info na temat procesu produkcjii lecz nie widzę nic po za fermentacją i soleniem, może w ten sposób może da się trufle uzdatnić do jedzenia , jeśli nie szkoda , ale spoko było by je zostawić chociaż na microdosing i robienie wywarów z 0,4-0,3g taka ilość to ledwie okruszek , spróbowałem teraz nie mogąc doczekać się odpowiedzi, zobaczymy xd.
Jeżeli zgniły - wyrzuć w cholerę.
Btw, przy suszeniu w wysokiej temperaturze psylocybina się utlenia.
19 lipca 2019Psilosoph pisze: Jak Ci zgnije pomarańcza, to jak ją uzdatnisz do jedzenia?
Jeżeli zgniły - wyrzuć w cholerę.
Btw, przy suszeniu w wysokiej temperaturze psylocybina się utlenia.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/uscg-drugs-seized-in-caribbean-1.jpg)
Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD
Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/scientific-study-this-marijuana-flavor-might-fight-pancreatic-cancer.png)
Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania
Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/hemp_growing_pains.jpg)
HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce
W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.