Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Nie postawil jeszcze 100% diagnozy zasugerowal jak narazie , ze prawdopodobnie to marskosc po pelnych badaniach bedzie wiadomo. Po prostu chcialbym znalezc przyczyne tego co moglo doprowadzic do takiego stanu watraby bo nie lecialem jakos konkretnie przez te 3 lata wiec to jest nie mozliwe , ze przez alko tak by mi wyjebalo watrobe....
  • 369 / 92 / 0
Jak najbardziej mogło przez alko tak wywalić, skoro już masz przeszłość z prochem i nie odstawiłeś alko to cóż, tak to wygląda
  • 121 / 28 / 0
Nie zapominajcie o diecie oraz papierosach, które również tyrają wątrobę na przestrzeni wielu lat. Jest jeszcze kwestia genetycznych predyspozycji do konkretnych chorób, chociaż wątroba chyba nie zalicza się tej grupy. Trzeba przysłowiowo "zapracować" sobie na problemy z nią. Sama marskość nie jest jeszcze wyrokiem, bo wiele zależy od zaawansowania stanu choroby. Nie lekceważ tego, dokończ badania i wyciągnij wnioski z tego.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.