Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Siema mam pytanie, czemu jak zjadlem około 300mg trampka to nic nie czułem z tego co czytam wystarczy 150mg odrazu dodam ze z opio to tylko raz kode walilem ale rowniez slabo bylo czuć lek to skudexa
  • 2964 / 984 / 0
jest bardzo nieliczna grupa (5-10%) osób rasy kaukaskiej (tzw. biali), którzy bardzo słabo metabolizują kodeinę wraz z tramadolem przez enzym wątrobowy CYP2D6. ja, dla przykładu przerabiam Tramal całkiem dobrze i nieźle się nim zazwyczaj zgrzeję, czego nie mogę o kodzie akurat powiedzieć.

być może jesteś tzw. "poor metabolizerem" i z częściowo działających aginistów nie będziesz odczuwał radości i haju. ja się właśnie cieszę, że tramadol zapewnia mi całą gamę tych efektów z opiatowego spektrum, sedację, uspokojenie, lekki wyrzut histaminy, ogólną błogość/lekkość wraz ze szpilkowatymi źrenicami - prawie jak po morfinie, ale to muszę startować do niego z niską tolerką.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 11 / / 0
Cześć. Jestem po odstawieniu oxykodonu. Brałem dawki oxy nawet 200-300mg na raz bo tolerancja zapierdalała niemiłosiernie. Zaczynałem od 40mg

Oxycontin działał na mnie znakomicie, przez wyrzut dopaminy motywacja do działania była znakomita. Ale doszedłem do wniosku, ze czas z tym skończyć bo nie bede tego brał do końca życia przecież. Mam 38 lat.

I do sedna. Po odstawieniu oxykodonu i przejściu przez objawy abstynencji przy których wspomagałem się DHC i naprawdę polecam każdemu kto przechodzi przez piekło bo biorąc DHC jest dużo łatwiej. Po odstawieniu DHC pojawił się tylko jeden problem, kurewski ból nóg. Tak silny, ze nie byłem w stanie tego wytrzymać, bolało ciagle.

Zadne leki przeciwbólowe nieopioidowe np. ketonal w ogóle nie pomagał. Nie było żadnej absolutnie żadnej ulgi. Wiec stwierdziłem, że potrzebny będzie tramal. Kupiłem butelkę z dozownikiem cena właśnie około 75zl. Podałem sobie na pierwszy raz 600mg tramadolu. Ból nóg jednak nie ustąpił całkowicie. Było trochę lepiej, ale jednak nadal bolało, tak, ze było to męczące. Wiec po mniej więcej godzinie podałem sobie kolejną dawkę 400mg i dopiero po tym ból ustąpił.

Reasumujac, wziąłem w ciagu godziny 1g tramadolu, typowo przeciwbólowo, nie czuje żadnego pobudzenia, senności. Może trochę wzrosła motywacja, ale mogę założyć, że przez to ze nogi w końcu po całym dniu naprawdę cierpienia przestały mnie bolec.
Widocznie tolerancja jeszcze nie spadla po oksykodonie skoro mogę wziąć 1g tramadolu i nie odczuwać żadnych pozytywnych skutków. Oczywiście jedynym pozytywnym skutkiem jest działanie przeciwbólowe na którym mi zależało.
  • 80 / 32 / 0
tramadol to zabawka dla osób które nie mają tolerki na opio i posiadają w miarę sprawny enzym CYP2D6. Mnie najbardziej podchodzą retardy które lubię wrzucać w całości, bardziej wtedy czuć opioidowe działanie trama zamiast tego rozpierdolu serotoninowego. Ewentualnie po 50mg z kropelek co 2-3 godziny, tak też jest spoko. Ten serotoninowo-noradrenalinowy profil tramca mi ni chu nie podchodzi, a to on się przebija na pierwszy plan po załadowaniu całej dawki na raz.
  • 20 / 1 / 0
No retardy najlepsze są nie kreci sie tak w bani i można śmigać a jak zwykłe biore to po 2-3h nie mam sily na nic oczywiscie jest fajny wajb ale tez bardziej sie niedobrze potrafi zrobić.

A co do innych postów co tu je widziałem to daje znać dla następnych:
Po tramie można mieć zatkane ucho, nos zatokę, katar może szumieć w uszach dobre kilka tygodni jak się pociągnie dłuzszy czas - nie bać się wtedy chłopaki tylko na spokojnie poczekać :D
  • 21 / 3 / 0
@halowpierdol To też zabawka, dla ludzi co nie mają dostępu do mocniejszego opio, na receptomacie na ładne oczka idzie dostać tramca. A spróbuj na ładne oczy dostać majke/oxy - za marzenia nie karają - ale wiadomo jak jest. Ja tolerki na opio nie mam (a może powinienem powiedzieć "nie miałem" - bo przez ostatnie 2 msc nadrobiłem trochę Tramalem w kroplach), ale takie 400-600mg robi mnie wspaniale, podczas gdy po 40mg oxy (wtedy to wgl tolerki nie miałem, dwa razy koda leciała parę msc wcześniej w małych dawkach), to praktycznie nie czułem nic, a potem po prostu byłem uwalony, ale żadnego grzania, przyjemności czy noddów. Jedynie sikanie było niemożlwie (btw - tak legitne tabsy to były, z apteki prosto, nie żadne podróbki) . tramadol jest też fajny, dla kogoś z wysoką wrażliwością na histaminę - po oxy nie wywala jej mocno, ale po kodzie to pożal się boże - po 300mg nie mogłem zaczerpnąć tchu i ciężko się oddychało - a nie ukrywajmy 300mg, nawet bez tolerki to nie jest dawka przy której przedawkowujecie i robi się depresja oddechowa dla was. Była to kwestia silnego wyrzutu histaminy bo opuchnięta morda była przez kolejny dzień, swędziało w sumie tylko trochę. INB4 - wiem wiem hydroksyzyna i te sprawy, ale akurat hydroksyzyna, nawet 25mg mnie tak usypia, że bym szybko zasnął a na następny dzień miałbym to post-hydro zamulenie do późniego popołudnia. Co do tego działania "rozpierdolu serotoninowego" to w sumie mi się podoba, chyba nawet bardziej niż zwykłe opio-grzanie - jak mówiłem, oxy ni koda nie były jakoś przyjemne (pomijając już te wyrzuty histaminy po kodzie). Jedyne co mnie wkurza, to ten smak kropel - no obrzydliwe są XD
  • 733 / 102 / 0
Jak to jest wkoncu z Tramalem I SSRI ? Mozna czy nie ? Bo od tygodnia jestem na escitalopramie 10 mg I sie troche boje setki tramala wrzucic a sprubowalbym przeciwbolowo.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 936 / 168 / 0
@Palkrolik ja z tramadolem przeciwbólowo miałem tylko problem na fluwoksaminie bo ona kilkukrotnie podkręcała jego stężenie.Głupie 100-150mg powodowało sen na wiele godzin.Na innych SSRI nie zauważyłem tego.
  • 733 / 102 / 0
Aha @tajemniczy25
Czyli jak biore 10 mg escitalopramu to moge wziasc 100 mg trampka retrad w razie bulu ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 9 / 0
@Palkrolik Mi się nic złego nie stało gdy łączyłem tramadol z 20mg escitalopramu. Dodam jednak, że tramadolu brałem małe dawki, choć często dorzucałem - czyli 37,5-75mg tramadolu dorzucane co 2-3 godziny.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.